Категорије
СНП

Đurović: Srbija će na putu ka evropskoj porodici naroda, dobiti svu neophodnu pomoć Crne Gore

„Jako je važno što Crna Gora prepoznaje veliku ulogu koju Srbija pridaje medijaciji na međunarodnom planu i zalaganju da se i najteži konflikti riješe mirnim i diplomatskim putem“

Srbija će nastaviti čvrstim korakom prema evropskoj porodici naroda, pri čemu će u tom procesu imati svu stručnu i tehničku pomoć Crne Gore, kao predvodnice na tom putu, kazala je predsjednica Skupštine Danijela Đurović.

To je kazala tokom susreta sa poslanikom Narodne skupštine Srbije i predsjednikom Grupe prijateljstva između Skupština Srbije i Crne Gore, Igorom Bečićem, navodi se u saopštenju Skupštine.

Bečić je istakao, „da je jako važno što Crna Gora prepoznaje veliku ulogu koju Srbija pridaje medijaciji na međunarodnom planu i zalaganju da se i najteži konflikti riješe mirnim i diplomatskim putem“.

Đurović i Bečić naglašavaju značaj direktnih kontakata među zvaničnicima, kao i parlamentarne diplomatije koju je potrebno pospješiti i unaprijediti.

U tom smislu, Đurović je kazala da će se truditi da se Grupa prijateljstva Skupština dvije zemlje, što prije popuni kao i da dođe do što skorijeg susreta između crnogorskih i srpskih parlamentaraca.

Đurović boravi u Beogradu povodom 60. zasijedanja Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje, zaključuje se u saopštenju

Izvor: https://budiminfo.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.