Категорије
СНП

SLOBODAN DELIĆ NOVI PREDSJEDNIK OPŠTINE PLUŽINE

Za Mitrića su glasali odbornici SNP-a i URA, dok su iz koalicije DPS-SD bili uzdržani. Odbornici Nove i Demokrata su bili protiv

Nakon 24 godine Plužine su dobile novog predsjednika Opštine – umjesto Mijuška Bajagića, najdugovječnijeg predsjednika neke opštine u Crnoj Gori, tu funkciju će u naredne četiri godine obavljati Slobodan Delić, dosadašnji direktor Parka prirode „Piva“ i predsjednik Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije (SNP).

On je, glasovima vladajućeg SNP-a i odbornice GP URA, na konstitutivnoj sjednici izabran za predsjednika Opštine, dok su odbornici Nove, Demokrata i DPS-a bili uzdržani. Odbornici Nove i Demokrata, Zoran Blagojević i Novica Gogić, kazali su da Delić po svojim moralnim osobinama, kao i po rezultatima koje je postigao iz oblasti turizma, zaslužuje da u naredne četiri godine vodi Opštinu, ali da će biti uzdržani zbog, kako tvrde, izbornog inženjeringa tokom lokalnih izbora.

Delić, Foto: Svetlana Mandić

Petar Mitrić, koji će i naredne četiri godine biti predsjednik Skupštine opštine (SO).

Za Mitrića su glasali odbornici SNP-a i URA, dok su iz koalicije DPS-SD bili uzdržani. Odbornici Nove i Demokrata su bili protiv, jer Mitrić, kako tvrde, u prethodnom mandatu nije svoj posao obavljao na najbolji način.

Novoizabrani predsjednik Opštine, Slobodan Delić, zahvalio se svim odbornicima i poručio da će biti predsjednik svih građana. Kazao je da će sve ono što je bilo funkcionalno nastaviti i unaprijediti za dobro Pive i Pivljane.

Podsjetio je da je partija čiji je član na ovim lokalnim izborima ostvarila porast od tri odsto, kao i da je čitava opozicija osvojila 220 glasova manje od SNP-a, što im niko ne može osporiti. Kazao je da opštinska vlast nije mogla da utiče na gašenje preduzeća u toj opštini i smanjenja broja radnih mjesta.

Delić, Foto: Svetlana Mandić

Vlast u Plužinama i naredne četiri godine samostalno će obavljati SNP, partija koja je u toj opštini na vlasti od 1998. godine. Ona je na lokalnim izborima održanim 23. oktobra osvojila 17 mandata, jedan više u odnosu na izbore od prije četiri godine. U novom sazivu SO, Nova srpska demokratija ima šest odbornika, Demokrate četiri, koalicija Demokratska partija socijlista (DPS)-Socijaldemokrate (SD) dva, a Građanski pokret URA jedan

Izvor: https://budiminfo.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.