Категорије
СНП

Šćekić u zvaničnoj posjeti Ministarstvu zdravlja Srbije

Sastanak ministara zdravlja Crne Gore i Srbije biće prilika za dijalog o pitanjima od zajedničkog interesovanja i konkretizovanje saradnje iz oblasti liječenja, dijagnostike i terapije, uspostavljanje programa regionalne telemedicine, kao i saradnje u tretmanu oboljenlih od cistične fibroze

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić predvodi delegaciju Vlade Crne Gore, koja 14.12.2022. godine boravi u zvaničnoj posjeti Beogradu.

Pored ministra Šćekića u crnogorskoj delegaciji su državna sekretarka u Ministarstvu zdravlja dr Slađana Ćorić, direktorica Kliničkog centra Crne Gore dr Ljiljana Radulović i direktor Fonda za zdrastveno osiguranje dr Vuk Kadić.

Tokom posjete, crnogorski ministar zdravlja sastaće se sa ministarkom zdravlja Republike Srbije dr Danicom Grujičić.

Sastanak ministara zdravlja Crne Gore i Srbije biće prilika za dijalog o pitanjima od zajedničkog interesovanja i konkretizovanje saradnje iz oblasti liječenja, dijagnostike i terapije, uspostavljanje programa regionalne telemedicine, kao i saradnje u tretmanu oboljenlih od cistične fibroze.

Susret ministara zdravlja Crne Gore i Republike Srbije predstavlja nastavak kvalitetne i dugoročne saradnje kroz podsticanje aranžmana između javnih zdravstvenih ustanova i stručnih udruženja, razmjenu znanja i prenošenje iskustva u oblasti stručnog osposobljavanja i usavršavanja zdravstvenih radnika, razmjenu znanja o savremenim metodama koje zahtijevaju primjenu tehnološki visoko razvijene opreme, novih lijekova, načina liječenja i tehnoloških dostignuća u oblasti medicine.

Saradnju između Ministarstva zdravlja Crne Gore i Republike Srbije doprinijeće posvećenosti i unapređenju sveukupnih bilateralnih odnosa između dvije države

Izvor: https://budiminfo.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.