Категорије
СНП

Даље унапређење изузетне и пријатељске сарадње Црне Горе и Србије у сектору пољопривреде и прехрамбене сигурности

Потпредсједник Владе Црне Горе и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Владимир Јоковић започео је дводневну званичну посјету Републици Србији

Потпредсједник Јоковић је данас у Београду имао састанак са Јеленом Танасковић, министарком пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Србије.

У срдачној и пријатељској атмосфери двоје министара размијенили су предлоге о даљем унапређивању билатералних односа у областима које припадају надлежностима два министарства, а посебно у области пољопривреде. Констатовано је да ће изузетна сарадња која је успостављена у претходном периоду бити настављена и даље развијана.Министарка Танасковић је поручила да ће у случају могуће кризе хране Црна Гора имати привилегован приступ гарантованим залихама основних животних намирница за период од шест мјесеци по истим условима који важе за српско тржиште и за тржиште држава Отвореног Балкана.

Договорено је и да се предузму кораци ка либерализацији извоза сировог млијека ка Црној Гори почев од 1. јануара 2023. године.Посебни сегмент разговора односио се на даље перспективе развоја регионалне иницијативе Отворени Балкан и користи које би Црна Гора могла да има у случају да приступи Отвореном Балкану.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.