Категорије
СНП

Joković za BORBU: Crna Gora je suverena država, dijalogom do Ustavnog suda!

Predsjednik SNP-a i potpredsjednik Vlade Crne Gore Vladimir Joković u izjavi za BORBU rekao je da je ključ rješenja političke krize u Crnoj Gori izbor sudija Ustavnog suda.

– SNP je s pažnjom prihvatio stavove međunarodne zajednice  povodom ovog pitanja i negdje se potvrdilo ono što SNP uvijek govori i govoriće i dalje,  da je ključ rješenja političke krize u Crnoj Gori izbor sudija Ustavnog suda, koje opozicija nije željela, jer su u prošlom vremenu naviknuti da imaju svoje sudije u Ustavnom sudu – kazao je Joković.

Predsjednik SNP-a poručuje da je Crna Gora suverena država i da jedino Ustavni sud ima pravo da ocijeni da li je neki pravni akt u skladu sa Ustavom.

– Vidjećemo da li će posle svega doći do izbora nove Vlade, napominjem, Crna Gora je suverena država i jedino Ustavni sud ima pravo da ocijeni da li je neki pravni akt u skladu sa Ustavom Crne Gore ili nije. Sve ćemo to dobro analizirati i kad bude vrijeme za donošenje odluke, kao i svaki put SNP će donijeti najracionalniju i najbolju moguću odluku – zaključio je Joković.

Podsjetimo, specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan, Gabrijel Eskobar rekao je da bi bio upitan legitimitet nove Vlade, koja bi proistekla iz spornog Zakona o predsjedniku.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.