Категорије
СНП

Šćekić: Mojkovac primjer kvalitetne saradnje lokalne samouprave i zdravstvenog sistema

Dom zdravlja Mojkovac, zahvaljujući donaciji, vrijednoj 35 hiljada eura, koju je ovoj sjevernoj opštini opredijelila Ambasada Bugarske, rekonstruisaće dio krova i novim trotoarima urediti prostor oko zdravstvenog objekta, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić, tokom današnje zvanične posjete opštini Mojkovac, uputio je zahvalnost Vladi i narodu Bugarske na ovoj značajnoj pomoći, ističućije kao primjer odgovornog i prijateljskog odnosa dvije države.

Drago mi je što su izabrali baš grad sa sjevera Crne Gore i što su prepoznali značaj ulaganja u ovu regiju naše države, prije svega zato što je je na ovom području neophodno ulaganje u infrastrukturu i unapređenje zdravstvene zaštite.Takođe, zahvalio bih se i lokalnoj samoupravi i predsjedniku opštine Vesku Deliću na inicijativi i prepoznavanjuznačaja ulaganja u zdravstveni sistem i samim tim na njihovom doprinosu unapređenju pružanja zdravstvenih usluga stanovnicima Mojkovca. Danas smo razgovarali i o brojnim modalitetima saradnje sa lokalnom samoupravom i vjerujem da ćemo u budućem periodu dosta toga uraditi na zadovoljstvo i građana i zdravstenog sistema, istakao je ministar zdravlja i pohvalio inicijativu predsjednika opštine za stipendiranje studenata medicine, što je kako je kazao, za sistem kojem nedostaje zdravstveni kadar od velike važnosti, ali i dodatna motivacija za mlade, kvalitetne ljude da se opredijele za studije medicine.

Donirana sredstva dolaze u prave ruke i vjerujem da će ih menadžement Doma zdravlja, na čelu sa doktorom Zejakomiskoristiti na najbolji način kako bi omogućili što bolje uslove za rad zdravstvenih radnika, a samim tim i bolje uslove i boravak pacijenata odnosno građana Mojkovca“, kazao je Šćekić.

On je posebno pohvalio posvećen rad zaposlenih u mojkovačkom domu zdravlja, koji se između ostalog ugleda i u sprovođenu kako redovnih, tako i preventivnih progama, a ono u čemu je ovaj dom zdravlja posebno uspješan je program imunuzacije.

Mojkovački dom zdravlja prepoznat je po visokom stepenu imunizacije i gotovo 100 posto vakcinisane djece MMR vakcinom. S obzirom da je Ministarstvo zdravlja povećanje obuhvata vakcinacije postavilo kao jedan od prioriteta, ovo je primjer za sve ostale domove zdravlja u Crnoj Gori i za nas značajna smjernica za ono što treba da radimo u ovoj oblasti u narednom periodu. Dr Zejak, koji je pedijatar, program imunizaciju u ovom gradu podigao je na najviši nivo i dokazao da je to moguće i u manjim sredinama“, poručio je Šćekić.

Foto: Ministarstvo zdravlja

Izražavajući zadovoljstvo posjetom ministra zdravlja i mogućnošću unapređenja saradnje, predsjednik Opštine Mojkovac Vesko Delić je takođe uputio zahvalnosto Ambasadi Bugarske na, kako je kazao, izuzetno važnoj donaciji za Dom zdravlja i cjelokupnu opštinu. On je kazao da su sa ministrom zdravlja imali konstruktivan razgovor o budućim mogućim modalitetima saradnje.

I direktor mojkovačkog doma zdravlja dr Miloje Zejak zahvalio se vladi i narodu Bugarske na donaciji, kao i Opštini Mojkovac koja je ta sredstva usmjerila ovoj zdravstvenoj ustanovi za sanaciju krova i uređenje prostora oko objekta.

Izvor: https://budiminfo.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.