Категорије
СНП

Joković: Postoji većina za Otvoreni Balkan

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP), Vladimir Joković, saopštio je postoji volja i većina za Otvoreni Balkan i da vjeruje da će ova ili novoformirana vlada realizovati o to pitanje.

Joković je istakao da  je potpisivanje Temeljnog ugovora kao jedan od najvećih uspjeha aktuelne Vlade. Rekao je i da on nije potpisan da bi se dao povlašćen položaj Srpskoj pravoslavnoj crkvi, već da bi se on izjednačio sa drugima. Lider SNP-a je poručio i da se „sada najbolje vidi kako smo vratili DPS na vlast“. 

„Crna Gora se ove godine najmanje zadužila, nikada nije bila veća naplata budžeta, sasjekli smo kriminal i korupciju, naročito kada je u pitanju šverc cigareta, isplaćene su sve plate i sve penzije…“, rekao je Joković na konferenciji za medije. 

Kazao je da će biti povećane plate za 20 odsto u mnogim državnim institucijama.

„Imali smo najjeftinije gorivo i pelet u regionu, sve što smo mogli smo učinili. Državna preduzeća nijesu nikada bolje poslovala“, naglasio je Joković. 

Dodao je i da je ovo prva Vlada koja je uvećala svoju imovinu, tako što je otkupila nekadašnja državna preduzeća. 

„Prošle godine, u ovo vrijeme, prosječna plata je bila 530 eura, ove godine je 735. Nikada u Crnoj Gori nije bilo više zaposlenih…“, rekao je predsjednik SNP-a i coijenio da je „ovo bila jedna uspješna priča“.

Poručio je i da se sada vidi „kako su vratili DPS na vlast“. 

Na temu Otvorenog Balkana, Joković je odgovorio da  postoji volja, te da vjeruje da će ova Vlada ili novoformirana realizovati o to pitanje.

„Postoji dogovor u vladi, postoje određene procedure, vjerujem da će ova vlada ili dogovorom o formiranju nove, postići i to pitanje. Većina postoji za to i vjerujem da će to biti rješeno. To nije političko pitanje, sve će se dešavati kao doo sada, ali na mnogo jednostavniji i brži način. Posebno je bitno što su sve deržave potpisale da će jedinstveno djelovati kada su u pitanju vremenske nepogode“, dodao je. 

Joković je saopštio da SNP-u nije bitno „šta će dobiti“ u novoj vladi. 

„Mi bi pristali, ako bi bila bolja Vlada, i da bude bez SNP-a, da ne budemo u njoj, samo da se ispostave dobri rezultati kao ova vlada“, kazao je lider te partije. 

Na pitanje je li prihvatljivo da Nebojša Medojević bude koordinator bezbjednosnih službi, Joković je odgovorio: 

„Postoje službe i dogovori. Što se tiče obavještajnog sektora, znate da SNP nije ništa zauzimao, tako da nijesmo prepreka tome…“

Istakao je i da su postignuti odlični rezultati po pitanju eksploatacije šljunka iz rijeka, naročito Morače.

„Uputio bih apel građanima da jave policiji i inspekcijama kada vide da neko zloupotrebljava. Apelujem i na one, koji su do sada uzeli ilegalno ogromna sredstava, da prestanu već jednom“, kazao je Joković na konferenciji. 

Izvor: https://www.rtcg.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.