Категорије
СНП

Предсједница Скупштине Црне Горе Данијела Ђуровић разговарала је данас са амбасадорком Сједињених Америчких Држава у Црној Гори, Њ.Е. Џуди Рајзинг Рајнке

Предсједница Ђуровић је изразила задовољство свеукупном сарадњом и политичким дијалогом Црне Горе и САД који се заснивају на пријатељским основама уз континуирани развој како на билатералном, тако и на мултилатералном плану.

Говорећи о тренутној политичкој ситуацији у Црној Гори, предсједница Скупштине је саопштила свој став о неопходности што хитнијег комплетирања Уставног суда, као највише судске инстанце у држави, која је предуслов за рјешавање свих отворених питања.

Амбасадорка Рајнке је изразила забринутост због дубоке политичке и институционалне кризе у којој се наша држава налази, али и исказала апсолутну спремност САД да помогну да се тренутна ситуација превазиђе у што скоријем року. У том смислу, она се сагласила са предсједницом Ђуровић да је попуњавање Уставног суда основни предуслов за рјешавање свих других проблема, те камен темељац на којем треба даље градити црногорску демократију. Указујући на мишљење Венецијанске комисије, амбасадорка Рајнке је поновила став Сједињених Држава да нову Владу не би требало формирати на основу спорних измјена Закона о предсједнику Црне Горе. Амбасадорка Рајнке је, такође, нагласила да су изазовне околности кроз које земља пролази посљедњих мјесеци јасно показале да су Црној Гори потребне функционалне институције, укључујући Скупштину, које ће радити, прије свега, у корист њених грађана.

Саговорнице су се сагласиле да је потребно наставити интензивну комуникацију, те даље унапређивати партнерске односе између Црне Горе и Сједињених Америчких Држава у циљу рјешавања кључних проблема са којима се наша држава суочава у дужем временском периоду.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.