Категорије
СНП

Саопштење за јавност Социјалистичке народне партије Црне Горе

-ОНИ КОЈИМА СЕ ЖУРИ НЕКА ОБЈАСНЕ ЈАВНОСТИ И ТО КАКВА ЈЕ ТО МУКА ПА ДА ВЛАДА МОРА ДА СЕ ФОРМИРА ДО 19. ЈАНУАРА. ЗАШТО НЕ БИ БИЛА ФОРМИРАНА 20. ИЛИ 21. ЈАНУАРА?

-ПОРУЧУЈЕМО ИМ ДА 19. ЈАНУАР НИЈЕ НИКАКАВ ОБАВЕЗУЈУЋИ РОК И ДА ЋЕ ВЛАДА БИТИ ФОРМИРАНА ОНДА КАДА ДОГОВОРИМО СВЕ ДЕТАЉЕ ОКО ФУНКЦИОНИСАЊА ТЕ ВЛАДЕ А МИ ЖЕЛИМО ДА ТО БУДЕ ШТО ПРИЈЕ И ТО СВАКАКО ПРИЈЕ 19. ЈАНУАРА.

-ТАКО ПОСТУПАЈУ И РАДЕ ОДГОВОРНИ ЉУДИ И ОЗБИЉНИ ПОЛИТИЧАРИ И СНП ЋЕ СЕ ДРЖАТИ ТАКВОГ ПРИСТУПА У РАЗГОВОРИМА ОКО ПРАВЉЕЊА НОВЕ ВЛАДЕ. ДАКЛЕ, ПРВО ПОТПИСИВАЊЕ КОАЛИЦИОНОГ ДОГОВОРА О ФОРМИРАЊУ ВЛАДЕ ПОТОМ СЈЕДНИЦА СКУШТИНЕ НА КОЈОЈ ЋЕ БИТИ ИЗАБРАНА ВЛАДА.

Социјалистичка народна партија Црне Горе позива представнике свих побједничких савеза од 30. августа 2020. године да се настави дијалог о формирању нове Владе Црне Горе.

Подсјећамо све грађане Црне Горе да су се представници свих партија уочи почетка разговора о новој Влади договорили да ништа није договорено док све није договорено.На данашњем састанку много тога није прецизирано и зато предлажемо да се у доброј вољи наставе разговори како бисмо што прије дошли до договора о новој Влади.

Сва јавност у Црној Гори зна какво нам је било искуство са формирањем Владе Здравка Кривокапића и колико су грађани Црне Горе имали штете због тога што је приликом договарања о Кривокапићевој влади много тога остало недефинисано. СНП више никада неће поновити такву грешку и нећемо прихватити никакав предлог који не обухвата прецизни план и договор око тога на којим принципима, око којих приоритета и са којим циљевима се формира Влада у којој ћемо ми учествовати. Оног момента када се договори прецизни и детаљни план рада и програма Владе, СНП ће бити први који ће да подржи заказивање сједнице Скупштине на којој би се бирала нова Влада.

Обавјештавамо све оне који нападају СНП да СНП никада никога није уцјењивао, као и да никада нећемо пристати ни на чије уцјене. Као што смо у актуелној Влади Црне Горе испунили све оно што смо грађанима обећали када смо у њу улазили, озбиљно и одговорно приступамо и формирању нове Владе Црне Горе. Нека нам неко каже гдје је и кад направљена нека влада а да прије тога није припремљен и потписан коалициони споразум.

Они којима се жури нека објасне јавности и то каква је то мука па да Влада мора да се формира до 19. јануара. Зашто не би била формирана 20. или 21. јануара?

Поручујемо им да 19. јануар није никакав обавезујући рок и да ће Влада бити формирана онда када договоримо све детаље око функционисања те Владе а ми желимо да то буде што прије и то свакако прије 19. јануара. Тако поступају и раде одговорни људи и озбиљни политичари и СНП ће се држати таквог приступа у разговорима око прављења нове Владе. Дакле, прво потписивање коалиционог договора о формирању Владе потом сједница Скуштине на којој ће бити изабрана Влада.Још једном апелујемо на све учеснике у разговорима о формирању Владе да буду принципијелни и одговорни. Одбацујемо све нападе и сваку бесмислену медијску хајку на СНП. СНП ће бити партнер у разговорима уколико се жели озбиљан и поштен договор. Поручујемо свима да је ситуација у држави и друштву сувише озбиљна, да сви треба да имамо много стрпљења, да се избјегавају ултиматуми и да се сви усмјеримо ка постизању договора. Апелујемо на мандатара Миодрага Лекића да позове на наставак разговора како би се избјегла штета због непостизања договора.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.