Категорије
СНП

Joković: Podržavam Kovača i Damjanovića, ne znam ko je snosio troškove puta u Banjaluku

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Vladimir Joković (SNP) kazao je da želi da se pregovori o formiranju 44. Vlade nastave, ali sa jasnim dogovorima koji će biti stavljeni na papir, kako „SNP ne bi zaboravio šta su se dogovorili“

-Želimo da se formira vlada. Na sastanku smo zagovarali stav koji je logičan a to je da se dogovorimo oko prioriteta, raspodjeli mjesta a onda da zakažemo Skupštini. Predlagali smo da ostanemo dva ili tri dana da ne izlazimo iz sale a da onda zakažemo skupštinu. Ono što smo potpisali i dogovorili nismo odustajali od toga, a suština da su neki posle toga napali SNP jer nismo zakazali Skupštinu prije dogovora – rekao je Joković na konferenciji za medije.

Rekao je da su za to da se pregovori o formiranju nastave i da SNP neće biti prepreka tome. 

-Želimo da se nastave razgovori i neozbljno je jednim sastankom prekinuti nešto što treba da rezultira formiranjem vlade – dodao je on.

Joković je kazao da se protive tome što kako je rekao zagovara DPS, da predsjednički i parlamentarni izbori budu održani u jednom danu. 

-Mi treba da mislimo da treba da budemo protiv svega onoga što DPS želi. Mi želimo da pobijedimo DPS na predsjedničkim izborima sa jedinstvenim kandidatom, a onda da DPS uđe u parlamentarne izbore iz potpuno čiste opozicije i da vidimo hoce li oni biti bolji ili mi – kazao je Joković. 

Komentarišući izjave Nebojše Medojevića i Milana Kneževića da bi mogli sarađivati sa DPS ako se promijeni, rekao je treba čuti šta o tome misli Andrija Mandić, lider DF, koji, kako je rekao, jedini donosi glasove DF-u. 

Kad je u pitanju odlazaka ministara iz SNP, na proslavu neustavnog dana RS, Joković kaže da podržava Kovača i Damjanovića. 

– Oni su rekli što su rekli, potpuno ih podržavam. Stav SNP je da mi podržavamo srpski narod. Republika Srpska je fakat. neki bi htjeli da nije tako, ali RS je proizvod Dejtona i mira u BiH. Ona je legitimna sastavni dio federacije, mi poštujemo cjelovitost bih ali itekako i RS i federaciju BIH – rekao je on. 

Joković ponavlja i stav Dritana Abazovića, da Marku Kovaču niko nije zahvalio što  je bio na pomenu u Potočarima. 

Upitan da li je znao da Kovač i Damjanović idu u Banjaluku, te ko će platiti njihove putne troškove fakturisane na Ministarstvo pravde, Joković je rekao da „nije bilo platforme, te da su ministri pozvani i da su otišli.

-Ko je snosio troškove ne znam, ministri će dati mišljenje – naveo je on. 

O zajedničkom kandidatu za predsjednika, Joković kaže da „rok uskoro ističe i želja je da imamo jedinstvenog kandidata, koji će pobijediti kandidata DPS“. Rekao je i da bi podržali ideju da taj kandidat bude Miodrag Lekić. 

Rekao je da o sastanku sa američkom ambasadorkom i liderima parlamentarne većine, nije čuo ništa, niti ima ikakva saznanja o tome. 

Izvor: https://www.pobjeda.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.