Категорије
СНП

ПРЕДСЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ УЧЕСТВОВАЛА НА ДИГИТАЛНОЈ ИНАУГУРАЦИЈИ ПАРЛАМЕНТАРНЕ ДИМЕНЗИЈЕ ШВЕДСКОГ ПРЕДСЈЕДАВАЊА САВЈЕТУ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ

Предсједница Скупштине Црне Горе Данијела Ђуровић учествовала је данас на дигиталној инаугурацији парламентарне димензије шведског предсједавања Савјету Европске уније.

Она је истакла да јој представља задовољство што је добила прилику да се обрати и захвалила домаћину Шведској на представљању приоритета и свеобухватног плана полугодишњег предсједавања ове државе.

Од изузетног је значаја да и у новонасталим геополитичким околностима Шведска и остале земље чланице ЕУ задрже правилну перцепцију важности политике проширења, истакла је предсједница Ђуровић и нагласила да је будућност Црне Горе у Европској унији.

Скоро 80 одсто грађана Црне Горе желе бити дио Европске уније, због чега чланство Црне Горе у ЕУ не смије бити доведено у питање, посебно имајући у виду очекивања грађана, западних партнера, али и дешавања на тлу Европе, истакла је предсједница Скупштине. Она је увјерила учеснике овог догађаја да смо свјесни унутрашњих проблема са којима се тренутно суочавамо, те да ће Црна Гора ускоро направити искорак у правцу придруживања ЕУ и поново постати позитивна прича у Бриселу, Стокхолму и осталим европским пријестоницама.

Домаћин инаугурације био је предсједник шведског парламента (Риксдаг) Андреас Норлен, а учесници су били предсједници парламената држава чланица и земаља кандидата за чланство у Европској унији.

Четири кључна приоритета током шведског предсједавања биће: Безбједност и јединство; Конкурентност; Зелена и енергетска транзиција и Демократске вриједности и владавина права.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.