Категорије
СНП

ЈОКОВИЋ: Ми смо први упутили тај позив и добро је што има и других који размишљају и коначно схватају да СНП увијек доноси праве одлуке

Predsjednik SNP-a i potpredsjednik Vlade Vladimir Joković kazao je, komentarišući poziv Milana Kneževića da se obnovi parlamentarna većina, izabere nova vlada i izglasa Zakon o lokalnoj samoupravi, „da se raduje što Milan Knežević ide stopama SNP-a“.

–  Mi smo prvi uputili taj poziv i dobro je što ima i drugih koji razmišljaju i konačno shvataju da SNP uvijek donosi prave odluke“, kazao je- istakao je Joković za A plus portal.

Jedan od lidera DF-a Milan Knežević pozvao je parlamentarnu većinu da se dogovore oko sazivanja sjednice Skupštine na kojoj bi se izabrala nova Vlada i ponovo izglasao Zakon o lokalnoj samoupravi.

– Da se zajednički, danas ili sjutra, dogovorimo da sazovemo vanrednu sjednicu Skupštine i da obnovimo parlamentarnu većinu – da prva tačka bude izbor nove vlade, druga tačka zakon o lokalnoj samoupravi- kazao je Knežević.

Na pitanje kako bi nova vlada izgledala, Joković je odgovorio “onako kako se dogovorimo”.

– Dogovoreno je ono što je dogovoreno, da mandatar bude eventualno Lekić i da polovinu ministarstava pripadne URI i SNP-u a polovinu DF-u i Demokratama. Mi se zalažemo da ako nije izvodljivo da se formira nova vlada da se rekonstruiše ukoliko je moguće i da imamo zajedničkog kandidata na izborima- rekao je Joković.

Na pitanje da li je SNP spreman da ustupi mjesto predsjednika Skupštine, Joković je rekao da se ne razgovara ni o jednom mjestu.

– Suština je da sjednemo i dogovorimo sve šta kome pripada- objasnio je lider SNP-a.

Na pitanje kako mu izgleda ideja da Andrija Mandić bude predsjednik Skupštine, on je odgovorio:

– To ja ne znam, zato je potreban 41 poslanik i apsolutno je nebitno kako to izgleda predsjedniku SNP-a ili ministru poljoprivrede i šumarstva. Važno je da se postigne dogovor koji će 41 poslanik da podrži u Skupštini- kazao je Joković

Izvor: https://budiminfo.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.