Категорије
СНП

Шћекић: Ова Влада не даје празна обећања, већ озбиљно ради и реализује велике пројекте за добробит свих наших грађана

Реконструисан и у потпуности обновљен и оперемљен Центар за физикалну медицину и рехабилитацију у оквиру Клиничког центра Црне Горе.

Изградња Клинике за ментално здравље, Клинике за инфективне болести и Клинике за дерматовенерологију, два објекта, укупне вриједности преко 16 милиона еура, чија је изградња почела током прошле године.‌Изградњом ових клиника унаприједиће се инфраструктурни и техничко-технолошки капацитети Клиничког центра Црне Горе, као и здравствена заштита становништва у овим областима медицине.

Почетак реконструкције енергетског блока и помоћних извора напајања Клиничког центра Црне Горе, ️‌Набавку новог скенера и формирање Центра ПЕТ ЦТ са Клиником за хематологију, који је од посебне важности за здравствени систем,

Изградња новог Ургентног блока у оквиру Клиничког центра.

Није занемарено ни стручно усавршавање медицинског кадра.

Планом специјализација и ужих специјализација за прошлу годину предвиђено је 145 специјализација и 60 ужих специјализација,‌За 2023. годину одобриће се 202 специјализације и 28 супспецијализација.

Ове године у здравствени систем са усавршавња ће се вратити 138 љекара и то:‌90 доктора медицине са завршеном специјализацијом и‌48 супспецијализација, а од тог броја у Клинички центар Црне Горе долази њих 59.

Повећањем плата свим запосленима у здравственом систему дали су додатну мотивацију да здравствени радници професионално обављају свој посао.

За набавку медицинске опреме за Клинички центар опредијељено готово 800 хиљада еура, као и да је кроз распођелу НКТ средстава за ову здравствену установу опредијељено око 655 хиљада еура.

Izvor: https://budiminfo.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.