Категорије
СНП

Министар здравља Драгослав Шћекић одржао је конференцију за медије поводом извјештаја Државне ревизорске институције (ДРИ) која је дала дупло негативно мишљење на пословање Фонда за здравствено осигурање (ФЗО) за 2021. годину којим је тада руководио

ВРЛО САМ РАД ДА СЕ НАЂЕМ ИСПРЕД ТУЖИЛАШТА. НЕ ОСЈЕЋАМ НИКАКВУ КРИВИЦУ. БИTНО ЈЕ ДА СЕ ГРАЂАНИМА ПРИКАЖЕ ИСТИНА.

“Извјештај ДРИ не може бити везан за моје руковођење. Битно је да се грађанима прикаже истина.Систем је погрешно постављен. Проблем је техничке природе. Упозоравао сам и слао дописе и ургенције здравственим установама како би ажурније достављали податке о средствима која се авансно преносе.

Не може се спиновати већ треба рећи истину!

Ово што је књижено јесте проблем од 2016. године. То је системски проблем. Систем је погрешно постављен. Финансирање здравственог истема значајано угрожено укидањем доприноса за здравствено осигурање. Овдје је техничко питање и нема елемената кривичног дјела.

Овај проблем трајао неколико година.Зашто се и раније није писало о томе?Неки злонамјерно желe према мени, а и према здравственом систему преко мене да се светe, или не знам које су им намјере…Настојимо да проблеме наталожене објелоданимо. Жеља нам је да покажемо какав смо здравствени систем затекли. Десетине милиона су се одливале у приватно здратсвтво. Поштујем извјештај ДРИ, желим да наставе у овом правцу, да се све разјасни али и да се лоцирају они који су направили проблем. Али оно што је изнесено не може бити везано за моје руковођење.

Врло сам рад да се нађем испред тужилаштва.Не осјећам ни најмањи дио кривице, већ сматрам да сам унаприједио стање и однос према јавном здравству. Предлажем тужилаштву да се обавезно усмјери на сагледавање ситуације, како су ангажоване неке приватне здравствене установе, како се са 600.000 еура дошло на седам милиона за њих да се издваја, како су се тендери за љекове пребацили из Фонда у Монтефарм…”, казао је министар Драгослав Шћекић.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.