Категорије
СНП

Министар просвјете мр Миомир Војиновић упутио је данас ректору Универзитета Црне Горе проф. др Владимиру Божовићу предлог да се од ове студијске године на Универзитету отвори програм из области хемије

Наиме, правећи свеобухватну анализу стања у основном и средњем образовању, уочено је да постоје одређени проблеми у настави хемије који се прије свега односе на покривеност кадром са одговарајућим стручним квалификацијама.

Ова чињеница долази посебно до изражаја у корелацији са тим да, за разлику од осталих природних наука, не постоји адекватан образовни профил за наставнике и професоре хемије на Универзитету Црне Горе.

Последице овог недостатка извјесно трпи и сам Универзитет јер је примијећено да се на пријемним испитима за поједине студијске програме пријављују ученици са неодговарајућим нивоом знања из хемије.

Из тих разлога створили су се услови да Универзитет Црне Горе размотри могућност за акредитацију неког програма који би могао да помогне у рјешавању већ хроничног проблема недостатка кадра у области хемије.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.