Категорије
СНП

Damjanović: Vlada neće odustati od Predloga Zakona o porezu na luksuz

Ministar finansija je dodao da će predlog Zakona o porezu na luksuz biti u blagovremenom i primjerenom trenutku

Javna rasprava o nacrtu Zakona o solidarnom doprinosu kompanija s prihodima većim od pet miliona eura produžena je i na april, a kako god bilo, Predlog Zakona će biti utvrđen i Vlada neće odustati od njega, kazao je u emisiji Okvir RTCG-a, ministar finansija u tehničkom mandatu Aleksandar Damjanović.

Iz Udruženja poslodavaca smatraju da je to opterećenje za privredu i preporučuju Vladi da se aktivnije uključi u borbu protiv sive ekonomije, a ne da guši uspješne kompanije. Damjanović je kazao i da Vlada intenzivno radi na Predlogu Zakona o porezu na luksuz.

Ministar finansija je dodao da će predlog Zakona o porezu na luksuz biti u blagovremenom i primjerenom trenutku.

– Sada kada budemo vidjeli ove bilanse, ja se radujem tim činjenicama. Neuobičajeno visoka uvećanja dobiti pojedinih kompanija iz ovih sektora koji pričamo koja će biti reda desetak miliona eura – istakao je Damjanović, prenosi portal RTCG.

Izvršni direkror Američke privredne komore Marko Miročević istakao je da „pretendujemo da razumijemo potrebe organizacija koja je dio velike mreže koja predstavlja preko 17 hiljada kompanija.“

– Da biste vi privukli takve kompanije, neki od ključnih stvari koje se smatraju i kao preduslov jeste da te kompanije žele da budu partner donosiocima odluka zbog čega mi tražimo da budemo dio kvalitetne blagovremene komunikacije kada oblikujemo poslovni ambijent – naglasio je on.

Generalna sekretarka Unije poslodavaca Crne Gore Suzana Radulović navela je da svima najviše smeta što se demotiviše rast kompanije.

-Sa druge strane svi oni nepresušni izvori dodatnog ostvarivanja budžetskih prihoda ostaju i dalje neiskorišćeni – poručila je ona.

Srđan Perić iz Pokreta „Preokret“ saopštio je da i dalje postoji ideološko opterećenje iz Drugog svjetskog rata da se u Crnoj Gori privatna svojina smatra neprijateljskoj aktivnošću.

-Imate jedan konstantan trend da ljude gurate ka Javnom sektoru jer tad možete da gradite partijske feude gdje vi prosto imate tendenciju da pravite neku vrstu kmetova ako bi vam moglo biti – kazao je Perić

Izvor: https://budiminfo.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.