Категорије
СНП

Joković: Agrobudžet 66 miliona eura, najveći u istoriji Crne Gore

U prethodnom periodu iz državnog budžeta opredijeljeno je 44,72 miliona eura, iz donacija preko 11, 5 miliona eura, a iz kreditnih sredstava 9,8 miliona eura

Agrobudžet za 2023. godinu iznosiće 66 miliona eura i najveći je u istoriji Crne Gore sa povećanjem od 42 odsto u odnosu na prethodnu godinu, kazao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković.

-Ovaj Agrobudžet će obezbijediti da se adekvatno finansiraju mjere agrarne politike za tržišnu cjenovnu politiku- kazao je Joković.

U prethodnom periodu iz državnog budžeta opredijeljeno je 44,72 miliona eura, iz donacija preko 11,5 miliona eura, a iz kreditnih sredstava 9,8 miliona eura.

-Vodili smo računa o potrebama naših poljoprivrednika i da ispoštujemo obaveze prema Evropskoj uniji- kazao je Joković.

Agrobudžet čine tri cjeline- podrška poljoprivredi i ruralnom razvoju, ribarstvu i sredstva koja se opredjeljuju operativnim programima.

-Za direktna plaćanja u stočarskoj proizvodnji opredijelili smo 6,5 miliona eura. Smanjili smo kriterijum za premiju govedarstvu, tako da će svi proizvođači nezavisno od broja grla, imati pravo da se prijave i dobiju premiju . Smanjen kriterijum za koze i ovce, i to, kako je rekao, i to u iznosu uslovno po jedno grlo. Premija za krave i junice iznosi 85 eura, za ovce i koze 10 eura po grlu- kazao je Joković.

On je pozvao građane da kupuju domaće proizvode.

– Na taj način pomažemo našu privredu- poručio je on

Izvor: https://budiminfo.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.