Категорије
СНП

Kaluđerović za ADRIU: SNP ima presudnu ulogu da Mandić uđe u drugi krug

SNP je mogao da ponudi odlične kandidate za predsjednika, budući da imamo kadar koji je pokazao državnički odnos, znanje i iskustvo, obavljajući značajne funkcije u Vladi, kazala je članica Predsjedništva SNP-a Slađana Kaluđerović u emisiji Info plus na ADRIA TV. Ona je dodala da su ipak odlučili da podrže kandidata DF-a Andriju Mandića, te da imaju presudu ulogu da on uđe u drugi krug i pobijedi aktulenog predsjednika države Mila Đukanovića.

„Kao što je javnost upoznata, SNP se zalagao zajedničkog kandidata parlamentarne većine. On bi bio garant drugog kruga, a bila bi izvjesna pobjeda u prvom. Do toga ipak nije došlo. Parlamentarni izbori 2020. godine bili su prvo poluvrijeme razvlašćivanja DPS-a, a ovi izbori su drugo“, kazala je ona.

Kako se nije došlo do zajedničkog kandidata, SNP je, dodaje onda, odlučio da stane iza Mandića.

„On je bio predvodnik pobjede 2020. godine. Osim toga, on je jedini uputio javni poziv SNP-u za podršku, za razliku od drugih partija. Na taj način je iskazao uvažavanje naše partije. SNP je mogao da ponudi odlične kandidate. Pokazali smo da imamo kadar obavljajući poslove u vladi, pokazujućo državnički odnos, zanje i iskustvo“, navela je ona.

Kako je dodala, odlukom da podrže Mandića imaće presudnu ulogu da on uđe u drugi krug i pobijedi Đukanovića.

„U Evropi ne postoji osoba koja je duže vladala od Đukanovića. Za 25. godna imalo smo predsjednika Filipa Vujanovića i Mila Đukanovića. On je vlasti duže od Lukašenska, i njega je nadmašio“, poručila je Kaluđerović.

Ističe da je Đukanoviću prvo radno mjesto bilo premijersko, potom je bio predsjednik države, pa se rotirao, uz male pauze.

„Ima nepomiriteljske poruke, štpo ne bi trebalo biti svojestveno jednom predsjedniku. Tokom svoje vladavine ganjao je Bošnjake, Srbe, pa sada crkvene organizacije…“, poručuje ona.

Kaluđerović je ponovila bi zajednički kandidat pobijedio, da je došlo do dogovora. 

„Prosto svaka parija ima pravo da se izjasni i djeluje u okvirima u kojima misli da treba. SNP donosi odluke za opšte dobro, partijske interese smo ostavili po strani, žao što druge partije nijesu bil svjesne toga“,  navela je ona.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.