Категорије
СНП

Vukić za BORBU: Đukanović neustavno raspustio Skupštinu, rok za formiranje Vlade traje do 29. marta jer je 29. decembra Lekić dobio mandat!

Poslanik Socijalističke narodne partije Dragan Vukić kazao je za BORBU da su URA i SNP podnijeli inicijativu Ustavnom sudu za ocjenu ustavnosti ukaza kojim je aktuelni predsjednik Crne Gore Milo Đukanović juče raspustio Skupštinu.

„On je ponio prekršio Ustav. Nije donio ukaz u skladu sa Zakonom o predsjedniku nego se pozvao na član 92. Ustava gdje on nema pravo da raspusti Skupštinu jer on nije dao mandat mandataru za sastav nove Vlade“, kazao je Vukić za BORBU.

Njihovu inicijativu su, kako je kazao, potpisale Demokrate i Demokratski front.

„Zakon o predsjedniku je stupio na snagu 16. decembra, a mandat Miodragu Lekiću je dat 29. decembra od strane predsjednice Skupštine. Đukanović nije priznavao Zakon o predsjedniku, sve vrijeme je govorio da je neustava, čak je i njegov šef kabineta Bastijančić tražio ocjenu Ustavnosti tog zakona. Imamo informaciju povodom toga. Ako gledate rokove, rok za sastav nove Vlade nije istekao jer traje do 29. marta“, kazao je Vukić za BORBU.

Podsjećamo, poslanici parlamentarne većine podnijeli su inicijativu Ustavnom sudu za ocjenu ustavnosti ukaza aktuelnog predsjednika Mila Đukanovića koji je juče raspustio Skupštinu. Prema prethodnim informacijama, 16. mart je bio rok za formiranje Vlade Miodraga Lekića, makar prema novom Zakonu o predsjedniku. Vodili su se time da rok teče od kada je Zakon o predsjedniku stupio na snagu, međutim, Miodragu Lekiću je verifikovan mandat 29. decembra, što faktički znači da je ostalo još 12 dana za formiranje Lekićevog kabineta.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.