Категорије
СНП

Šćekić: Milo Đukanović ne smije biti nikom opcija!

„Borba protiv DPS-a započeta je 1998. godine, ona je dobila svoj pečat u Beranama 2014. godine kada smo pružili najjači otpor i porazili DPS i Mila Đukanovića i neka to svima bude primjer kojim putem treba ići“ kazao je ministar Šćekić za naš portal, čovjek koji je prvi zadao konkretan udarac DPS-u i Milu Đukanovićau i započeo njihovo rušenje.

Potpredsjednik SNP-a i ministar zdravlja Dragoslav Šćekić na pitanje kako komentariše trenutnu političku situaciju i predsjedničke izbore, za naš portal odgovorio je da Milo Đukanović NIKOM ne smije biti opcija.

„DPS i Đukanović trideset godina šire mržnju, iniciraju podjele. Veliki broj građana stradao je zbog borbe protiv kriminala i korupcije, postali su njihove žrtve, mnoge porodice, djeca koja nisu mogla da se školuju, da se zaposle, trpjeli su torturu jer su bili „politički nepodobni“ – njima! Građane su doveli do ruba egzistencije, udarili na naše najsvetije, na našu crkvu, na našu tradiciju.“

Ističe da je tridesetogodišnji period DPS vladavine uništio društvene vrijednosti, našu bogatu kulturu i tradiciju, onih naših ponosnih generacija koje su sve te vrijednosti i stvorili, a na koje smo bili ponosni.

„Uništili fabrike, demolirali privredu, uništili javno zdravstvo, obrazovanje, stvorili tajkune, privatne univerzitete, koji su štampali diplome njihovoj djeci, VIP odeljenja, kako bi odvojili slojeve društva.
Trideset godina ništa nije izgrađeno i stvarano u javnom zdravstvu, ali zato priveligovani DPS, SD i SDP su se bogatili i razvijali privatne biznise ili bolje rečeno kombinacije za preusmjeravanje državnog novca u privatne džepove“ kazao je ministar.

Od Crne Gore su godinama pravili privatnu državu, kriminalizovali je i uništili sve vrijednosti.“

I dodao je da DPS i Milo Đukanović ne mogu biti opcija i izbor časnih i poštenih ljudi!

Borba protiv DPS-a započeta je 1998. godine, ona je dobila svoj pečat u Beranama  2014. godine kada smo pružili najjači otpor i porazili DPS i Mila Đukanovića i neka to svima bude primjer kojim putem treba ići“ kazao je ministar Šćekić za naš portal, čovjek koji je prvi pobijedio DPS i Mila Đukanovića i započeo njihovo rušenje.

Da se podsjetimo 2014. godine i lokalnih izbora u Beranama. – DPS u punoj političkoj snazi, većina u Vladi, većina u Skupštini Crne Gore, većina gradova pod njihovim većinskim rukovodstvom. Na njihovoj strani puna politička infrastruktura, sve raspoložive snage u javnoj upravi, u privatnom sektoru, policija, veliki pritisak na sve zaposlene, veliki novac uložen u kampanji za lokalne izbore u Beranama te 2014. godine.
A na drugoj strani, čvrst stav, odlučnost, čast i volja za bolji život građana u Beranama i to da Milo Đukanović i DPS moraju pasti!

„Zdravo Berane“ sa Dragoslavom Šćekićem na čelu otpora, probili su prvu liniju fronta i oslobodili put za niz pobjeda protiv Đukanovića koje su uslijedile nakon toga, nakon Berana.

Niko nije vjerovao da se tada DPS može „slomiti“ , jer je u tom periodu bio „najjači“ – pokrivali su sve institucije, imali „sve u rukama“. Ali jaka volja i borba za svoj grad od strane „Zdravo Berane“ bili su stvarni pobjednici tih izbora.

Nakon prebrojavanja glasova, u štabu DPS-a muk, u svim gradovima nevjerica i samo jedno pitanje, na jednoj i drugoj strani „da li su zaista Milo Đukanovića i DPS poraženi?“

Nevjerica i strah su postojali kod DPS-a, jer je to prvi poraz koji su doživjeli, prvi otpor i prvi zid na koji su naišli. U jednom trenutku informativni, kratki program vijesti  „Minut – dva“ izostavio je svoje redovno emitovanje, a građani Berana su na nekoliko minuta ostali i bez mobilne mreže..valjda da budu kažnjeni zbog svog ponosa i prkosa.

Zdravo Berane 2014.

Ali, u štabu „Zdravo Berane“ veliko slavlje. Bez iznenađenja. Vjerovali su, jer su odlučni i čvrstog stava krenuli u borbu protiv DPS-a, Mila Đukanovića i onoga šta su uradili od našeg grada.

Foto: Zdravo Berane 2014.

Slavlje je bilo iskreno i od srca, ali je kratko trajalo. Hitnost postupka i spašavanja lokalne samouprave bili su prioritet. „Zavrnuli su rukave“ i odlučno, pošteno, časno, profesionalno i radno krenuli u oporavak svega onoga što je ostalo iza te negativne političke strukture, koja je godinama nedomaćinski uništavala sve ono čega su se dotakli.

Berane i ljudi koji su sudjelovali u toj pobjedi postali su i ostali primjer, kako se treba izboriti za svoj grad, svoje sugrađane i sve građane Crne Gore.

DPS i Milo Đukanović ne mogu budi opcija.

Izvor: https://budiminfo.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.