Категорије
СНП

Paunović: Pozivam „Vijesti“ i bilo koji medij u CG da slobodno traže od službe računovodstva Skupštine i da svaki cent koji nije zarađen, a prijavljen je, objave!

„Ono što mi lično posebno, da kažem naročito teško pada, jeste to što se izaziva sumnja u naknadu za obeštećenje radnika Metalske industrije- koju moj otac koji je život ostavio u „Rudniku mrkog uglja“ u Beranama nije ni dočekao, koja mi je kao jedinom nasledniku pripala nakon njegove smrti“, napisala je poslanica SNP-a u Skupštini Crne Gore Milosava Mira Paunović, na svom tviter nalogu kao reagovanje na tekst „Vijesti“ u kojem se navodi da je prijavila i da je „kao poslanica Skupštine Crne Gore prihodovala više od 6.000 eura u 2022. godini po osnovu dnevnica i putnih troškova. U imovinskom kartonu piše i da je dva puta primila naknadu štete radnicima metalske industrije od po 3.000 eura“

Njeno reagovanje prenosimo integralno:

Na račun tendencioznog i zlonamernog teksta objevljenog danas u „Vijestima“ imam da kažem sledeće:
Objavljivanje ovakvog teksta sa mojim imenom i fotografijom sam doživela kao pokušaj iz ne znam kojeg razloga da se kao poslanica, jedna od nekoliko koje ne žive u Podgorici, vrlo maliciozno predstavim kao neko ko je nešto utajio, sakrio ili nedaj Bože ukrao!
Svaki prijavljeni cent u mom imovinskom kartonu je tačno prikazan i prijavljen ASK-u a odnosi se na putne troškove, dnevnice, prisustva na radnim tijelima Skupštine kao i na službena putovanja koja su mi kao poslanici državnog parlamenta dužnost i obaveza.

Pozivam „Vijesti“ i bilo koji medij u Crnoj Gori da slobodno odu do službe računovodstva Skupštine i da svaki cent koji nije zarađen a prijavljen je objave.

Takođe ih pozivam da uzmu evidencione kartone Odbora za politički sistem i pravosuđe i upravu, svih radnih grupa i zasijedanja skupštinskih kao i odbora za zdravstvo i da uporede evidenciju prisutnosti na istim sa podacima koje sam prijavila.
Takođe ih pozivam da službena putovanja u okviru PAM-a i SEECEP-a gdje sam član uporede sa prijavljenim podacima.

Ono što mi lično posebno, da kažem naročito teško pada, jeste to što se izaziva sumnja u naknadu za obeštećenje radnika Metalske industrije- koju moj otac koji je život ostavio u „Rudniku mrkog uglja“ u Beranama nije ni dočekao, koja mi je kao jedinom nasledniku pripala nakon njegove smrti. On je zajedno sa svojim kolegama bez ikakve naknade otvaranjem stečajnog postupka u rudniku ostao na ulici i naravno kao i svi u istom položaju ostvario pravo na pomenutu naknadu, koju nažalost nije ni dočekao. To svi njegovi kolege znaju.

Ovo sam doživela kao stavljanje u isti koš sa ljudima koji su godinama potkradali sistem i primali dnevnice koje nisu zaradili, što od novinara „Vijesti“ kao neko ko se svakom njihovom pozivu uvijek odazvao i učestvovao u emisijama od kojih su svi bježali, svakako nijesam zaslužila.
Nemam namjeru da se ikome pravdam ali ne mogu ostati nijema na ovakav pokušaj diskreditacije mog imena.

Na kraju ću vam reći sledeće potpuno lično: SVAKI CENT KOJI SAM JA ILI BILO KO OD MOJIH KOLEGA IZ SNP-a UKRALI OD GRAĐANA CRNE GORE NEKA GA MI DAJEMO ZA NAJMILIJE ŠTO BI NAŠ NAROD REKAO A OVAKVI TEKSTOVI SA OVAKVOM KONOTACIJOM, NEKA IDU NA MOJU DUŠU A PREKO VAŠIH LEĐA.

Svako ko me zna i poznaje zna o čemu pričam i zna da sam svaki cent u životu i prije poslaničkog mandata i za vrijeme poslaničkog mandata a i nakon njega zaradila pošteno i časno. Tako mi Bog pomogao.

Izvor: https://budiminfo.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.