Категорије
СНП

U Pljevljima potpisan ugovor o izgradnji stanova između Ministarstva zdravlja i stambene zadruge „Zdravstvo“

U Pljevljima je danas potpisan ugovor o izgradnji stanova za zdravstvene radnike između Ministarstva zdravlja Crne Gore i stambene zadruge „Zdravstvo“. Ugovor o izgradnji stanova za zdravstvene radnike potpisali su Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić i Maja Radišević, v.d direktorica zdravstvene zadruge „Zdravstvo“. Potpisivanju su prisustvovali i dr Saša Grbović, direktor Opšte bolnice Pljevlja i dr Branka Stanković, direktorica Doma zdravlja u Pljevljima.

U izjavi za medije ministar zdravlja je izjavio da mu je veliko zadovoljstvo što je danas u Pljevljima ovako značajnim povodom.
„Posle dužeg vremena imamo priliku da Ministarstvo zdravlja zajedno sa stambenom zadrugom „Zdravstvo“ potpiše jako značajan ugovor o izgradnji stambenih jedinica za zaposlene u zdravstvenom sistemu. Na ovaj način želimo da posvetimo maksimalnu pažnju zdravstvenim radnicima u Pljevljima, kako bi njihove uslove za rad i život učinili što kvalitetnijim“, kazao je Šćekić.

Za 14 dana se završava i javni poziv za izradu idejnog rješenja za novu bolnicu u Pljevljima, tako da će u narednom periodu imati ozbiljna ulaganja za opštinu Pljevlja i sve građane Pljevalja, kroz efikasniji zdravstveni sistem.
Ministar Šćekić je izrazio zadovoljstvo što će stambena zadruga u narednom periodu dati svoj doprinos da se što prije dođe do projektnog zadatka, a samim tim i do izbora izvođača radova, kako bi se što prije krenulo sa izvođenjem radova.

„Prioritet u radu ministarstva će biti izgradnja stanova na sjeveru Crne Gore. Krenulo se u Pljevljima, nastaviće se u Beranama, a razgovori se obavljaju i sa Žabljakom, tako da će ministarstvo zdravlja u narednom periodu imati ozbiljne građevinske zahvate u tom pravcu“, kazao je ministar zdravlja.
Ministar Šćekić je izrazio zahvalnost i opštini Pljevlja koja se odrekla doprinosa za uređenje zemljišta za buduće zdravstvene objekte u Malom logoru. Ima zainteresovanih oko 80 zdravstvenih radnika, a ovo je jedan od značajnijih načina da se zadrže zdravstveni radnici na sjeveru Crne Gore.

Maja Radišević, v.d direktorica zdravstvene zadruge je izjavila da su u prethodnom periodu intezivno radili na obezbjeđenju parcela u više opština za izgradnju objekata za zdravstvene radnike.
„Još od 2019. godine zdravstvena zadruga je sprovodila aktivnosti za obezbjeđenje parcela u Pljevljima, pa je današnje potpisivanje ugovora kruna tog rada“, kazala je Radošević.

Ona je iskoristila priliku da se zahvali Vladi Crne Gore, Ministarstvu zdravlja i lokalnoj samoupravi u Pljevljima, koji su zajedničkim snagama doprinijeli ovom uspjehu uz veliko angažovanje zdravstvene zadruge, koja je prepoznala potrebe zdravstvenih radnika u opštini Pljevlja, uz veliko interesovanje zaposlenih zdravstvenih radnika u Pljevljima.

Izvor: https://www.pvinformer.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.