Категорије
СНП

KUĆA MASLINA PREDATA NA UPRAVLJANJE OPŠTINI BAR

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede #VladimirJoković i predsjednik Opština Bar Dušan Raičević, potpisali su Ugovor o davanju na ustupanje i korišćenje objekta „Kuća masline“ Opštini Bar na period od pet godina, uz mogućnost produženja.

Uz uvjerenje da će Opština Bar, kao dobar domaćin, na pravi način valorizovati sve potencijale Kuće maslina, potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković izrazio je zadovoljstvo zbog pronalaska adekvatnog modela upravljanja i predaje ovog objekta na korišćenje lokalnoj upravi.

„Posebno sam srećan jer će objekat, koji već izvjesno vrijeme stoji neiskorišćen, biti stavljen u funkciju na dobrobit maslinara i grada Bara. Opština Bar preduzima neophodne korake kako bi što skorije otvorila vrata Kuće maslina i doprinijela unaprijeđenju maslinarstva i proizvodnji maslinovog ulja. Uvjeren sam da će se time dati i jedna nova turistička vrijednost gradu prepoznatom po Staroj maslini i dugoj maslinarskoj tradiciji“, istakao je Joković. Potpisivanjem Ugovora stvoreni su preduslovi da se ovaj savremeni, višenamjenski objekat stavi u punu funkciju i da se valorizuju njegovi proizvodni, edukativni, adminitrativni, promotivni i prodajno – izložbeni kapaciteti, te da kao takav bude centar crnogorskog maslinarstva i dom za sve crnogorske maslinare i njihova udruženja.

Nacionalna Kuća maslina, u čiju izgradnju su i Opština i država uložile značajna sredstva, konačno će biti iskorišćena na pravi način za potrebe maslinarstva, maslinarske kulture i svih maslinara, kako sa područja našeg grada, tako i cijelog crnogorskog primorja. Kuća maslina je objekat u kojem će se vršiti prerada i proizvoditi ulje, pakovanje, etiketiranje, održavati radionice, seminari, obuke, ali koji će služiti i kao izložbeni i prodajni centar sa ciljem prenošenenja znanja i iskustva u proizvodnji maslinovog ulja, podizanja novih i održavanja postojećih zasada maslina, te promociji maslinarstva i drugih poljoprivrednih djelatnosti.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.