Категорије
СНП

Radnici bolnice Meljine: Ministar Šćekić prvi ministar koji je posjetio Meljine, ovo je istorijski momenat za nas

„Ovdje sam zaposlena više od 10 godina, izmijenili su se četiri ministra Vi ste jedini koji ste nas posjetili, stali ispred nas spremni da riješite naše problem. Veliko hvala na tome“, kazala je doktorica ministru zdravlja Dragoslavu Šćekiću u toku obilaska bolnice u Meljinama, koju je ministar sa svojim saradnicima posjetio prije par dana.

Zdravstveni radnici koji su dočekali ministra Šćekića istakli su da je to iskorijski momenat.

Nakon obilaska ministar Šćekić se sastao sa zaposlenima gdje im je dao priliku da istaknu i razgovaraju o postojećim problemima, koje će nastojati da riješi u narednom periodu.

Bolnica Meljine od 01. marta postala je dio javnog zdravstvenog sistema.

„Od danas radimo na oporavku Bolnice Meljine i pružanju kvalitetnije zdravstvene zaštite i usluge građanima Herceg Novog“ objavio je ministar Šćekić tada na tviteru.

Podsjećamo, da je na sastanku Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje u Skupštini Crne Gore, bilo riječi o oporavku i daljem razvoju Bolnice Meljine. Konstatovali su da je u dosadašnjim nastojanjima da pomognu opstanku Bolnice, kočnica bila to što je bila privatna ustanova u stečaju.

Bolnica u Meljinama kako bi bila spašena od gašenja, odlukom Ministarstva zdravlja, na čijem je čelu ministar Šćekić, pripojena je Kotorskoj bolnici.

Bolnica u Meljinama pored sačuvanih 50 radnika, danas, nakon samo dva mjeseca od ulaska u javno zdravstvo broji duplo više radnika.

Bolnica Meljine značajna je ne samo za Herceg Novi, već za cijelo crnogorsko primorje, zbog čega će Ministarstvo zdravlja uraditi sve kako bi ta zdravstvena ustanova ponovo funkcionisala samostalno, poručio je ministar Dragoslav Šćekić. 

Prilikom obilaska Bolnice Meljine, kazao da je neshvatljivo da je ta zdravstvena ustanova u prethodnim decenijama zapuštena, prepuštena i ostavljena do nivoa stečaja i neuspjele privatizacije.

„Ova bolnica ne znači samo Herceg Novom, ona je potrebna cijelom crnogorskom zdravstvu, jer ovo što imaju Meljine to druge bolnice nemaju. Govorim prije svega o hiperbaričnoj komori, koja je bila značajna ne samo na nivou Crne Gore, već i tadašnje eks Jugoslavije, a sada u ovom momentu pruža kvalitetnu uslugu na jednom zavidnom nivou“, naveo je ministat Šćekić.Прегледач видео записаDownload00:0001:01Ocijenio je da u Bolnici Meljine postoji vrlo kvalitetan kadar, kao i oprema , „ali ono što je najbitnije da imamo kadar sa iskustvom i jedan ozbiljan kontinuitet koji je, nažalost u jednom momentu bio usporen“.

Foto: Ministarstvo zdravlja

„Ministarstvo zdravlja će dati sve od sebe da se u ovom momentu, kao jedino rešenje, bolnica Meljine priključi bolnici Kotor, a u narednom periodu kroz osnaživanje opreme i kadra, da ćemo doći do nivoa da se vrati u samostalne okvire i da bude bolnica kao što je nekada bila, za Opštinu Herceg Novi“, poručio je Šćekić.

Hirurg u Bolnici Meljine, Dragan Komatina, ocijenio je da je za tu zdravstvenu ustanovu i Herceg Novi istorijski trenutak što je Bolnica Meljine dio sistema javnog zdravlja i da je to nešto najbolje što je moglo da se desi.

„Nešto što je urušavano toliko vremena, ne može da se vrati preko noći. Ovo je ogroman kompleks, vidjeli ste koliko je ovdje dobro i to treba vratiti. Mislim da smo ulaskom u javno zdravlje dobili nešto sjajno. Mi smo bili nigdje, ali dobro je – vratili smo se. Ima tu problema, izdržaćemo, ali polako korak po korak“, rekao je Komatina.

Foto: Ministarstvo zdravlja

Direktor kotorske bolnice, Davor Kumburović, rekao je da mu je velika čast što je dio tima koji se u proteklom periodu borio sa dosta poteškoća.

“Prije svega tu mislim na pravne poteškoće kada je u pitanju opstanak i dalji napredak bolnice Meljine, uz istovremeno kontinuirano pružanje zdravstvene usluge građanima Herceg Novog”, istakao je Kumburović.

Foto: Ministarstvo zdravlja

Doktorica Stojanka Pepić kazala je da je u bolnici, u kojoj je više od 20 godina, svi pacijenti imaju uslove za liječenje, mir i tišinu.

“Mi smo kadrovski dobro opremljeni i jedini nam je cilj da sve funkcioniše kako niko ne bi čekao pregled”, poručila je Pepić.

Prema njenim riječima, sada kada su dio javnog zdravstva vjeruju da će sve da zaživi u punom obimu.

Fizioterapeut Radomirka Popović rekao je da već 30 godina radi u bolnici i da je veliki uspjeh što su ušli u sistem javnog zadravstva.

Izvor: https://budiminfo.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.