Категорије
СНП

Mladi SNP-a: Podgorici neophodan skejt park

Skejtbording je u međuvremenu postao Olimpijski sport, a novoizgrađenim parkovima bismo omogućili našim sugrađanima da u narednim godinama ostvaruju vrhunske rezultate u ovoj sportskoj disciplini“, saopšteno je iz Asocijacije

Generacije djece u Podgorici su rasle na rolerima i skejtu, koje su vozile na ulicama, bez adekvatne zaštite i sigurnosti, a sada se novim naraštajima može omogućiti da ono što vole rade u sigurnim uslovima,poručili su iz Asocijacije mladih Socijalističke narodne partije (SNP) Podgorica.

Oni su ocijenili da su neophodni parkovi za rekreaciju omladine, koji bi bili namijenjeni za vožnju skejtborda i rolera.

Time bi se, kako su kazali, obezbijedila sigurnost vozača i povećao prostor za razvijanje skejtbordinga kao sportske discipline.

„Smatramo da postojanje Street circle parka, koji se vodi kao skejt park, nije adekvatan za razvijanje ove vrste sporta i da bi skejteri morali da dobiju novi, moderniji park, nalik onima u Sarajevu, Beogradu ili Zagrebu. Činjenica da je Podgorica jedini glavni grad u regionu koji nema ovakvu vrstu parka je poražavajuća. Skejtbording je u međuvremenu postao Olimpijski sport, a novoizgrađenim parkovima bismo omogućili našim sugrađanima da u narednim godinama ostvaruju vrhunske rezultate u ovoj sportskoj disciplini“, saopšteno je iz Asocijacije.

Kako je rečeno u saopštenju, Asocijacija mladih SNP Podgorica će u narednim danima uputiti inicijativu skupštini Glavnog grada za izgradnju novih skejt parkova u nadi da će u parlamentu Podgorice imati sluha za ovaj zahtjev.

Izvor: https://www.vijesti.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.