Категорије
СНП

Саопштење ОО СНП Андријевица

У циљу изласка из политичке кризе у Андријевици и избјегавања даљих евентуалних нежељених посљедица позивамо све одборнике који су се приликом последњих локалних избиора нашли на листама владајуће коалиције у Андријевици да у наредном периоду испоштују ставове партија којима су припадали, а самим тим и већинску вољу грађана који су им дали повјерење, или да своје мандате врате народу.

Нарочито позивамо одбјегле одборнике из владајуће већине да трезвено и одговорно сагледају дату ситуацију, јер је очигледно да су неки њихови потези довели до грађанског револта који може да ескалира у сваком моменту.

Позивамо их да схвате да су им грађани дали повјерење да их заступају у локалном парламенту, а не да буду тамо ради својих личних интереса. И што је најбитније, грађани их нијесу делегирали да сарадњом са ДПС-ом уносе злу крв међу народом, већ да слиједе политику оних вриједности, које су, између осталог, исказиване и током величанствених литија. Стављамо им до знања да је у датој ситуацији на њима највећа одговорност и да ће се, ако погазе заклетве које смо дали да нећемо са онима који су опљачкали Црну Гори и ударили на наше светиње, наћи на најсрамнијим историјским страница.

Питамо се да ли неко због одређеног личног интереса, и то у поодмаклим годинама има право да укаља свој образ и образ свога потомства? Уједно позивамо одговорне људе из андријевичког ДПС-а да, у циљу смиривања тензија, одустану да јавно износе тешке, увредљиве и непримјерене ријечи на рачун наших грађана. Нека своја саопштења прилагоде цивилизованом језику и нека своју политичку борбу не усмјеравају ка распиривању мржње, већ нека се, кроз демократски дијалог, боре за интересе своје партије. Нека схвате да вријеме куповине одборника, на које су они навикли, постаје прошлост и да ће одговарати сви који се баве таквим радњама.✉️ На крају позивамо Специјално државно тужилаштво да испита сарадњу и договоре између представника ДПС-а и неких одбјеглих одборника из владајуће већине, јер постоји основана сумња да је у питању политичка корупција. Тим прије, јер су се појавили снимци који то посвједочавају.Уједно поручујемо да народ Андријевице мора да настави да живи у слози и међусобном разумијевању, без обзира на политичке и друге разлике, и да нико нема право да тај народ звађа, због својих личних интереса. Очигледно је да га свађају они који су минулих деценија, преко леђа осиромашеног народа, за себе уграбули огромну корист. Схватите да Андријевица и Црна Гора припадају свима, а не само привилегованим појединцима. Зато у памет се добро одборници, будите уз народ који вас је бирао, а не уз оне који мисле само како да сачувају и увећају свој, на незаконит начин, стечен капитал.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.