Категорије
СНП

Драгослав Шћекић: ДРЖАВА НЕДОДИРЉИВИХ И ПОВЛАШЋЕНИХ ПОЈЕДИНАЦА У СЛУЖБИ ДПС ВИШЕ НЕ ПОСТОЈИ !

Као члан 43. Владе и потпредсједник Социјалистичке народне партије (СНП), пружам пуну подршку предсједнику Владе Дритану Абазовићу, који је отворено кренуо путем којим СНП већ 25. година ходи и изгара, и која је сходно својим могућностима и када нисмо били дио Владе, водила борбу на свим нивоима и указивала на све ово што је коначно постало видљиво. И сада као дио Владе, приоритет нам је борба против организованог криминала и корупције, а досадашњи постигнути резултати и дјеловања то и показују. На основу информација са којима је упозната јавност, јасно се види да су одређене структуре згазиле институције и ставиле под своју контролу и тако државу учиниле приватном, богатили се, манипулисали са грађанима и држали нас као таоце. Недодирљиви и повлашћени коначно морају бити једнаки пред законом, као и остали грађани Црне Горе.

Ова борба захтијева општи консензус свих субјеката и појединаца који желе да ово напокон буде правна држава са одговорним и јаким институцијама, држава сигурне будућности наших грађана, држава у којој ће се знати шта је озбиљан и частан службеник полиције који ће бити достојан те функције, и спреман да заштити интегритет невиног грађанина и државну имовину од сваког покушаја њиховог урушавања, без обзира ко је на супротној страни закона.На путу ка остваривању владавине права и у директном и индиректном обрачуну са криминалним групама које су окупирале наш систем, многи су понијели велику жртву и изгубили животе. Баш њима, и свим грађанима дугујемо да лица која су окористила државну имовину и која су саучествовала у недјелима и која су оставила велики печат и ране у нашем друштву, буду адекватно процесуирана.Не смије се дозволити ни то да поједини политички субјекти врате ове и овакве структуре у институције система, и да помоћу њих испољавају моћ према грађанима и држави, какав је био случај.

Управа полиције са својом посебном јединицом јуче је обавила свој посао на одговоран и надасве, храбар начин у извршењу рације у Хотелу “Подгорица” и тиме коначно показала да нема недодирљивих. Ово је још један видљив доказ да су организоване криминалне групе уфилтриране у институције система и да су на тај начин лакше дјеловали у организованом и добро осмишњеном урушавању државе, а да су припадници Управе полиције са страхом обављали своје свакодневне радне задатке свјесни да у својим редовима имају лица која су дио поменутих група и на тај начин им је био блокиран професионални рад, а они сами потчињени у истом. Сада када имају одговорну извршну власт која им даје пун ауторитет, подршку и самосталност да поступају у складу са законским регулативама једнако према свима, и да се напокон одупру и без страха исфилтрирају криминал из својих редова, дјелују у име државе и адекватно и часно чувају безбједност грађана.Ово не смије бити спорадична акција, већ се једном за свагда мора ударити на мафијашку пирамиду, и то не са дна, како то обично бива, већ кренути искључиво са врха поменуте пирамиде, а Социјалистичка народна партија ће увијек бити дио те борбе, јер смо од ње и поникли.

Позивам Специјално државно тружилаштво да испита све околности под којим су возила и опрема за интервенцијске акције стављени у служби Управе полиције, а нијесу покретна имовина исте и на који начин су се користила и у чије сврхе. Држава недодирљивих и повлашћених појединаца у служби ДПС више не постоји. ДПС структуре се морају навићи на неку нову државу, на неку нову извршну, законодавну и судску власт, на то да се закон примјењује једнако за све. Вријеме државе криминала се мора завршити!

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.