Категорије
СНП

„Vladu formirati uz široku podršku, dogovor moguć u avgustu“

Predsjednik SNP-a Vladimir Joković je nakon konsultacija kod predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića kazao da daju načelnu podršku kandidatu Pokreta Evropa sad Milojku Spajiću za mandatara nove vlade, ali i da to ne znači blanko podršku i da im nije prihvatljiva vlada koja će imati podršku 41 poslanika.Јоковић казао да им је прихватљива влада са подршком 49 посланика Joković kazao da im je prihvatljiva vlada sa podrškom 49 poslanika (Foto: TVCG)

„Svjesni smo kakav su rezultat pokazali izbori i u načelu prihvatamo da Evropa sad može da dobije mandatara. Nijesmo doveli do kraja razvore sa eventualnim mandatarom Spajićem i ono što smo istakli da nikako ne bi voljeli, niti bi bili dio vlade koju bi sačinjavao 41 poslanik. 43 je nešto što za nas nije poželjno, već želimo da to bude i više od 49, da Vlada bude inkluzivna, kako bi sve ono što nijesu mogle dvije prethodne ona ostvari“, kazao je Joković.

Dodao je da očekuju vladu koja bi imala četvorogodišnji mandat i da ključne odluke ne zavise od jednog poslanika, te da se ona formira što brže.

„Naša načelna podrška ne znači i potpuna podrška, nije blanko podrška do dogovora ko će je sve činiti, koji će biti prioriteti i rokovi za njihovu realizaciju i hoće li ona biti stabilna. Dali smo podršku partiji koja je osvojila naviše mandata na prethodnim izborima, a od predsjednika Milatovića smo čuli da je PES kandidovao Spajića i i naš stav bi bio isti i da je u pitanju neko drugi iz te partije“, poručio je Joković.

Na konsultacijama u ime SNP i Demosa koji su u kolaiciji nastupili na prethodnim izborima razgovarali su Joković, Dragoslav Šćekić i Miodrag Lekić.(Foto: TVCG)

Predsjednik Milatović će danas razgovarati i sa predstavnicima Hrvatske građanske inicijative u 16 časova.

Ranije danas, imao je konsultacije sa predstavnicima GP URA i SD-a.

Milatović je juče razgovarao sa liderima Demokrata, Bošnjačke stranke i Demokratske narodne partije.

Aleksa Bečić i Ervin Ibrahimović podržali su Milojka Spajića kao mandatara, dok je Milan Knežević ponovio da bi mjesto predsjednika parlamenta trebalo da pripadne koaliciji Za budućnost Crne Gore.

Izvor: https://rtcg.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.