Категорије
СНП

LOKALNA VLAST DA ZAUSTAVI NELEGALNU GRADNJU

„Nelegalno kopanje temelja u Dajbabama opomena za podgoričku vlast da „divlja“ gradnja još uvijek postoji i da se pod hitno mora zaustaviti.“ – saopštio je sekretar Asocijacije mladih SNP Podgorica,Vuk Stanišić.

Dešavanja u podgoričkom naselju Dajbabe, kada je prijavljeno da je investitor, bez prethodno izdate građevinske dozvole, angažovao radnike da kopaju temelj, opomena je svima da nelegalna gradnja još uvijek ima jako uporište u Podgorici i da svi zajedno moramo zaštititi naš grad od takvih radnji, rečeno je.„Ukoliko ovakav primjer pokušaja zloupotrebe zelene površine u Dajbabama ne dobije adekvatnu sankciju od nadležnih organa, to može dati prostor i ostalim investitorima da na isti način pokušaju da bez dozvole „ukrašavaju“ grad građevinskim objektima“ – kazao je Stanišić.Osvrnuvši se na prethodnu sjednicu Skupštine Glavnog grada, na kojoj je bilo riječi i o DUP – u Zabjelo – Ljubović, rekao je da bi sve osim stavljanja van snage tog prostorno – planskog rješenja izazvalo veliki revolt kod stanovnika ovog podgoričkog naselja.„Stanovnici Zabjela su se borili protiv gradnje u podnožju brda Ljubović, a i u ostalim djelovima naselja, koje je prenatrpano stambenim objektima. Vraćanjem DUP – a, koji se tiče ovog dijela grada, lokalna vlast bi nastavila praksu svojih prethodnika, jer bi izgradnjom novih 40 – ak zgrada Zabjelo ostalo bez ravnoteže između betona i zelenih površina. Sa vlasnicima parcela na kojima je predviđeno građenje trebalo bi se naći alternativno rješenje, po kojem bi njihova prava bila ispoštovana, a površina sačuvana, kako bi svi na kraju bili zadovoljni“ – izjavio je Stanišić.

Kako je rečeno, na dopis koji je upućen lokalnoj skupštini 21. juna, a koji se tiče proglašavanja brda Ljubović Parkom prirode, još uvijek nije dobijena povratna informacija.„Potencijalnim vraćanjem starog DUP – a na snagu, odgovor na naš dopis bi bio jasan; stanovnici Zabjela ne bi dobili Park prirode, već isti tretman kao i u prethodnih 30 godina.“ – zaključio je.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.