Категорије
СНП

Ministar Šćekić: KBC Berane će biti za ponos, ne samo Crnoj Gori nego i šire

U KBC Berane čeka se isporuka najsavremenijeg angiografa sa flat panel detektorom čija je vrijednost 548.000,00 eura

„Tender za angiograf u Kliničko-bolničkom centru Berane je završen, potpisan je Ugovor sa najboljim ponuđačem i kompletna oprema će biti isporučena u toku novembra kada se i očekuje završetak građevinskih radova“ napisao je ministar zdravlja Dragoslav Šćekić nakon što su iz KBC Berane saopštili da se očekuje isporuka najsavremenijeg angiografa.

Ministar je dodao da su svi projekti koji su realizovani ili započeti u protekloj godini u Beranama, izuzetno značajni za crnogorsko zdravstvo, ali posebno za zdravstvo sjevera Crne Gore.

On je istakao da će KBC Berane biti za ponos, ne samo Crnoj Gori nego i šire

„Unapređujemo, gradimo i obećano realizujemo
Za sve građane Crne Gore jednaka i sigurna zdravstvena zaštita“ zaključio je ministar Šćekić u objavi.

Iz KBC Berane su istakli da je ovaj sistem služi za pregled unutrašnjosti krvnih sudova tijela, uz posebno interesovanje za arterije, vene i komore srca i isti će biti dio nove angio sale, jedine na sjeveru Crne Gore.
Radovi na izgradnji angio sale su u toku i teku u skladu sa svim rokovima“ kazali su iz Kliničko-bolničkog centra Berane.
Oni objašnjavaju da je tender za angiograf završen, potpisan je ugovor sa najboljim ponuđačem i kompletna oprema će biti isporučena u toku novembra kada se i očekuje zavrčetak građevinskih radova.
„Oprema će biti montirana u toku decembra. Do tada će se sprovesti i obuka kadra, pa se očekuje puštanje u rad početkom 2024. godine“ navodi se u saopštenju.

Izvor: https://budiminfo.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.