Категорије
СНП

JOKOVIĆ: NIKAD VEĆA PODRŠKA PČELARSTVU

Pčelarstvo u Crnoj Gori ima dugu i bogatu tradiciju, zbog čega će resorno ministarstvo nastaviti da kreira brojne podsticajne programe i pomaže ovaj sektor, kazao je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Vladimir Joković na otvaranju tradicionalne manifestacije „Septembarski dani meda u Nikšiću 2023.“. „Ove godine smo opredijelili značajnu podršku za ovaj sektor, najveću do sada. Agrobudžetom za 2023. godinu za Program unapređivanja pčelarstva opredeljeno je 335,000.00 eura.Modifikovali smo određeni broj mjera kako bi omogućili pčelarima da što lakše dođu do podrške. Nadamo se da ćemo na ovaj način doprinijeti daljoj afirmaciji pčelarstva i podizanju svijesti o značaju pčela, ali i podstaknuti mlade ljude da drugačije gledaju na pčelu i počnu da se bave pčelarstvom“, istakao je Joković.

Prema njegovim riječima, sektor pčelarstva je prepoznatljiv po kvalitetu, a Ministarstvo poljoprivrede omogućilo je podršku za sve inpute koji su neophodni za bavljenje pčelarstvom.„Naša vrata su otvorena za sve ideje i predloge u cilju razvoja pčelarstva. Nadam se da ćemo zajedničkim radom unaprijediti ovaj sektor tako što ćemo program podrške razvoju pčelarstva usmjeriti u pravcu povećanja proizvodnje, osnaživanja i stvaranja tržišno orijentisanih proizvođača“, naglasio je Joković.Svakako da ćemo, dodao je ministar poljoprivrede, nastaviti sa podrškom ovakvim manifestacijama, kao i novim projektima koji će doprinijeti razvoju pčelarstva.

Želim naglasiti da je ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i ovog puta pokazalo da ima sluha za afirmaciju i razvoj ovog sektora te ovu manifestaciju pomoglo sa hiljadu eura.„Zato još jednom pozivam pčelare, kojih na teritoriji Nikšića ima 200 da rade još jačim tempom, ne samo zbog povećanja prihoda nego zbog važnosti pčelarstva za biodiverzitet, a naša podrška neće izostati“, zaključio je Joković.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.