Категорије
СНП

Министар здравља Драгослав Шћекић, обишао је Клинички центар Црне Горе

Министар Шћекић: Изражавам жаљење због тешке несреће и изгубљених живота, у најкраћем року збринути сви повријеђени

„Констатовано је да је здравствени систем ефикасно, брзо и синхронизовано дјеловао и у најкраћем року збринуо све повријеђене и пружио им неоходну здравствену заштиту“

Министар здравља Драгослав Шћекић, са директором Завода за хитну медицинску помоћ Вуком Никовићем, обишао је Клинички центар Црне Горе, гдје их је директорица Љиљана Радуловић информисала о тренутном стању повријеђених у тешкој саобраћајној несрећи, која се око подне догодила у мјесту Обзовица, на магистралном путу Цетиње-Будва, а који су хоспитализовани у овој здравственој установи, саопштено је из Министарства здравља.

„Радуловић је упознала министра да је седам пацијената из цетињске болнице упућено у КЦЦГ и да се спроводе неопходне дијагностичке и друге процедуре, као и да је из цетињске болнице најављен транспорт још три повријеђена путника“, наводи се у саопштењу.

„Констатовано је да је здравствени систем ефикасно, брзо и синхронизовано дјеловао и у најкраћем року збринуо све повријеђене и пружио им неоходну здравствену заштиту“, пише у саопштењу.

„Екипе Завода за хитну медицинску помоћ, Дома здравља, Опште болнице Цетиње и припадника Управе полиције, уз подршку колега из Подгорице и Будве, у најкраћем року су биле на мјесту несреће и пружиле помоћ унесрећенима“, додаје се.

У саопштењу се истиче да је Шћекић у сталној комуникацији и са директором ОБ Цетиње, Иваном Ивановићем, гдје је такође задржано на лијечењу 17 повријеђених из удеса и сви су ван животне опасности.

“Наши здравствени радници показују да су увијек спремни да дају све од себе како би на најефикаснији начин указали помоћ пацијентима“ истакао је министар Шћекић

„Изражавајући жаљење због тешке несреће и изгубљених живота, министар Шћекић је породицама настрадалих упутио изразе најискренијег саучешћа, а повријеђенима брз и успјешан опоравак“, закључује се у саопштењу

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.