Категорије
СНП

Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević sa svojim saradnicima obišao je sportski teren Gimnazije „25. maj“, u Tuzima, čiju izgradnju je Ministarstvo finansiralo sa 28.000 eura

Teren je praktičan i za mali fudbal, rukomet i košarku, a biće na korist svim mladim ljudima u toj Opštini.
Ministar je prilikom ove posjete najavio pomoć Gimnaziji i njenom direktoru Gimnazije Seadu Ljuljanaj prilikom opremanja školske sportske sale sportskim mobilijarom.

Ova posjeta inicirana je i pozivom predsjednika trenera Tekvondo kluba „Besa“ Nikole Gegaja i predsjednika kluba Ljubom Gojĉajem. On je idejni tvorac Kuće sporta u toj opštini, koja bi bila centralno mjesto tekvondo sporta, ali i ostalih sportova u Malesiji i iz čitave Crne Gore.
Ministar Lalošević izrazio je zadovoljstvo prilikom obilaska gradjevine planirane za buduću Kuću sporta.
„Tekvondo klub „Besa“ je za ponos ne samo Tuzi, već i Crne Gore. Vi ste već napravili šampione. To su Andjela i Andreja Beriŝaj , i drugi takmičari iz Malesije. Ne sumnjam da ćemo se i u Parizu ponositi i vidjeti jednu od sestara na Olimpijskim igrama. Kada pogledam vasu trofejnu salu, vidim da smo na pravom putu“, kazao je ministar Lalošević.

On je dodao da će Kuća sporta biti repezentativna, a naša saradnja sa Opštinom Tuzi i odgovornom dijasporom dovešće ovaj projekat do kraja.
Ministarstvo će za ovaj infrastrukturni objekat izdvojiti, prema sadašnjim planovima, 40.000 eura.
To je još jedan u nizu projekata podrške Ministarstva sportskoj infrastrukturi u oko 20 gradova u Crnoj Gori.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.