Категорије
СНП

Članovi IFAD misije posjetili Crnu Goru u cilju analize rezultata završenog RCTP projekta

Tom prilikom, predstavnici IFAD-a su se sastali sa ministrom poljoprvirede, šumarstva i vodoprivrede, Vladimirom Jokovićem, predstavnicima Ministarstva finansija, Ministarstva za ljudska i manjinska prava, Zajednicom opština, kao i saradnicima na IPARD i MIDAS projektu.

Nakon institucionalnih posjeta, imali su priliku da razgovaraju i sa predstavnicima svih 7 opština uključenih u RCTP projekat, kao i većim brojem korisnika sredstava projekta. Na samom kraju misije potpisan je i Aide Memoira kao nalaz IFAD sa ove posjete.

Cilj misije je, osim analize, sada već završenog RCTP projekta, bio i usaglašavanje koraka ka što skorijem početku novog GORA projekta.

Finansijski sporazum između Crne Gore i IFAD-a se privodi kraju i uskoro se očekuje potpisivanje istog, čime bi se stekli uslovi da se do kraja godine počne sa implementacijom novog GORA projekta. Ovaj projekat, za razliku od prethodnog, uključiće 13 opština sa sjevera Crne Gore i Nikšić iz centralnog dijela. Podsjetimo, GORA projekat je podržan od strane Adaptacionog Fonda sa 10 miliona dolara grant podrške i imaće za cilj investicije u povećanje primarne proizvodnje i prerade, kao i investicije u ruralnu infrastrukturu, u cilju adaptacije na klimatske promjene na nivou domaćinstva i predjela u kojem poljoprivrednici žive i rade.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.