Категорије
СНП

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде, Владимир Јоковић, разговарао је са амбасадорком Републике Италије, Андреином Марселом

“Италија активно ради на остваривању постављених циљева, пружајући квалитетну подршку Црној Гори на путу придруживања, узимајући у обзир њене приоритете и предложене програме сарадње.”, казала је потврдивши снажну подршку Италије за заједничке пројекте.

У свијетлу партнерства између Црне Горе и Италије, посебно је нагласила изузетне могућности за даље интензивирање дијалога и контаката, с посебним освртом на значај сарадње у области пољопривреде,шумарства и водопривреде.

Такође, амбасадорка Марсела је предочила план иницијативе која обухвата формирање платформе за представљање Црне Горе у Италији и организацију Бизнис форума у Црној Гори. Овим догађајима италијанским компанијама и инвеститорима биће пружена значајна прилика за активно учешће, чиме ће се директно олакшати комуникација између италијанских фирми и релевантних привредних субјеката у Црној Гори, као и пољопривредних произвођача.

Говорећи о значају досадашње сарадње, превасходно у дијелу размјене међународних искустава и експертизе, министар Јоковић је подсјетио на значај италијанских инвестиција које у изузетној мјери доприносе промовисању Црне Горе у Италији и повезивању привредника.

На састанку је такође разговарано о приједлозима будуће сарадње, укључујући студијске посјете, експертске мисије и едукативне активности које ће се фокусирати на кључне области попут пчеларства, мљекарства, политике квалитета, органске производње, виноградарства и маслинарства.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.