Категорије
СНП

На Његошев дан, одајемо почаст култури и националном наслеђу, славећи живот и дело Петра II Петровића-Његоша, великог књижевника који је обиљежио црногорску и балканску историју

На овај дан честитке су упутили предсједник и потпредсједник СНПа, #ВладимирЈоковић и #ДрагославШћекић.

“Данас се са посебним пијететом и поштовањем сјећамо великог владара Црне Горе, Петра II Петровића Његоша, пјесника, просветитеља и владике.

Својим ванвременским дјелима која нам је оставио и у којима и данас препознајемо дух мудрости и јунаштва, које су Црногорце храбриле пред свим изазовима са којима су се суочавали, подигао је Црну Гору високо на културној љествици Европе“, казао је Јоковић.

Потпредсједник Владе за демографију и младе и министра спорта и младих, #ДрагославаШћекића, поводом празника Његошев дан рекао је:

Данашњи дан с поносом обиљежавамо у знак сјећања на једног од највећих књижевника и просветитеља.Баштинимо и унапређујмо оно што су нам наши великани у наслеђе оставили.

Њихова дјела са поносом истичимо и радимо на очувању наших вриједности и културног наслеђа.

Вјерујем у младе људе, њихову тежњу ка очувању наше традиције, да су им водиља наши великани, просветитељи, мудраци, пјесници и ствараоци.

То је једини и исправан пут корачања ка савременом, баш онако како је то и Његош радио.

Његош је ослушкивао потребе народа и претварао их у реалност, радио је на помирењу међу браћом и непоколебљиво се борио за слободу и достојанство свога народа.

У то име, драге наше грађанке и грађани, срећан вам овај велики празник, Његошев дан – дан културе.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.