Категорије
СНП

SASTANAK AMBASADORA REPUBLIKE BUGARSKE I POTPREDSJEDNIKA VLADE DRAGOSLAVA ŠĆEKIĆA

Šćekić: Mlad čovjek je snažan impuls jedne države

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih, Dragoslav Šćekić, sastao se danas sa ambasadorom Republike Bugarske u Crnoj Gori NJ.E. Stefanom Dimitrovim i zamjenikom šefa misije Vasilom Durevim.

Ambasador Dimitrov čestitao je Šćekiću novu funkciju i iskazao mogućnost intezivne saradnje na polju mladih i demografije, kao i na polju sporta.

Potpredsjednik Šćekić istakao je da Crnoj Gori znači podrška Bugarske, naročito na putu ka Evropskoj uniji.

“Želimo da se fokusiramo na mlade ljude koji su ključni za funkcionisanje društva. I sa pozicije ministra za sport i mlade mogu reći da je to ozbiljan resor gdje nas očekuje puno posla. Pitanje demografije, naročito mladih ljudi, je ključno. “- Istakao je Šćekić.

Kazao je da popis stanovništva nažalost politizovan, te i da ćemo nakon popisa imati konkretne informacije na čemu i u kom pravcu treba da djelujemo.

On je dodao da je svjestan mogućnosti Republike Bugarske, kao i da su otvoreni projekti za narednu godinu za koje je Ministarstvo zainteresovano, te da želi započeti realizaciju projekata što prije.

U toku je procedura pripreme Memoranduma o razumijevanju u oblasti mladih i sporta.

Ambasador Dimitrov kazao je da je demografija veliki problem za jednu državu, te da se sa tim problemom bore sve države Balkana. U tom cilju, iskazao je zainteresovanost da se uspostavi što više konekcija između gradova Bugarske i Crne Gore.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.