Категорије
СНП

ШЋЕКИЋ: ПОПИС СЛОБОДАН И СУШТИНСКИ, ЗА РАЗЛИКУ ОД ПРЕТХОДНОГ

Попис становништва мора бити спроведен без страха и политичког притиска. Важно је да сви грађани имају сигурност и слободу да се изјасне и да се њихови подаци обрађују објективно и поштено. Само такав попис може да пружи тачне информације и да послужи као основа за правилно донешење одлука и планирање у друштву, што са претходним пописом није био случај.

За вријеме вишедеценијске диктатуре, грађани, а посебно запослени у институцијама, били су под константним притиском. Тадашња власт се бавила искривљивањем стварног стања и стварањем предуслова за обмањивање јавности. Сада, ситуација је другачија и попис је слободан, што отвара пут за развој Црне Горе и позитивне трендове.

Мониторинг младих је кључан за разумевање њихових потреба и изазова. Само на тај начин можемо да обликујемо политике и програме који ће подржати њихов развој, образовање, запошљавање и друге аспекте њиховог живота. Пратећи трендове, потребе и проблеме младих, можемо да им пружимо одговарајућу подршку и ресурсе.

МЛАДИ СУ важна демографска скупина која чини БУДУЋНОСТ цијелог друштва.

Само они кроз своју енергију, креативност и снагу могу донијети позитивне промјене у свијету. Важно је подржавати њихове идеје и пружити им прилике за раст и развој у нашој држави. Кроз њихову младост и ентузијазам, можемо градити свијет у којем ће сви имати једнаке могућности за успјех.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.