Категорије
СНП

U ime Vlade Crne Gore, Kabinet potpredsjednika Vlade za demografiju i mlade Dragoslav Šćekić domaćin je konferencije “ Na putu ka izvrsnosti: Udruženi ka djelotvornoj dječijoj zaštiti s modelom Barnahus”

U ime Vlade Crne Gore, Kabinet potpredsjednika Vlade za demografiju i mlade Dragoslav Šćekić domaćin je konferencije “ Na putu ka izvrsnosti: Udruženi ka djelotvornoj dječijoj zaštiti s modelom Barnahus”u saradnji sa Savjetom Evrope i UNICEF-om , koja se održava 17. i 18. aprila u Podgorici.

Šćekić: “Na konferenciji smo okupili zvaničnike iz 26 vlada država Evrope i Centralne Azije, predstavnike međunarodnih organizacija i civilnog društva, kao i stručnjake za model Barnahus, dječju zaštitu i prava djeteta. Barnahus postoji u mnogim zemljama EU. Prepoznat je kao međunarodni model dobre prakse u Strategiji EU o pravima djeteta za period 2021–2024, pa će uvođenje ovog modela biti od pomoći Crnoj Gori u pogledu pristupanja Evropskoj uniji.”

Savjet Evrope, UNICEF i EU posvećeni su pružanju podrške Vladi Crne Gore i drugih zemalja da uspostave i održavaju kvalitetne i održive servise poput Barnahusa.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.