Категорије
Спорт

Razbijen ratoborni Sintez, Jadran ide u plej-of

Novljani u drugom poluvremenu slomili otpor ruske ekipe, koja je imala čak tri „brutalitija“

Jadran Carine js ispunio cilj – sa prve pozicije u grupi se plasirao u plej-of, posljednju rundu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Novljani su do željenog rezultata stigli u velikom stilu, upisali su sve tri pobjede na turniru čiji su bili organizator, a posljednji je pao Sintez iz Kazanja.

Na Škveru je bilo 18:6 za tim Vladimira Gojkovića, kojim sada čeka žrijeb i rivala za plej-of – potencijalni rivali su španska Terasa, Strazbur i splitski Jadran.

Jadran je otpor Rusa slomio u trećoj četvrtini kada je došao do osam golova prednosti, a kada je sredinom te dionice kod rezultata 8:4 bek protivnika Lev Magomajev zbog udaranja Vladana Spaića zaradio „brutaliti“ bilo je jasno da Sintez nema snage da se vrati u meč…

Crnogorski šampion je i ranije mogao da se odvoji rezultatski, ali je kod rezultata 5:3 promašivao velike šanse – do gola nisu mogli Marko Petković u dva navrata, Vlado Popadić, Spaić… Srećom, odbrana je zadržala nivo, pa je bilo samo pitanje trenutka kada je Jadran da prelomi meč.

Pamtiće se da su u ovom meču viđena čak četiri „brutalitija“, od čega tri od strane Sinteza, dok je u sastavu Jadrana isključen Dimitrije Obradović.

Sa kvalifikacionog turnira je u plej-of prošao i Vuljagmeni, koji je u posljednjem kolu bio bolji od Korone Sportul (9:3).

JADRAN CARINE – SINTEZ  18:6 (4:3, 1:0, 8:2, 5:1)

Herceg Novi – Bazen na Škveru. Gledalaca: 1.000. Sudije: Radičević (Hrvatska), Gomes (Španija).

Jadran Carine: Kandić, D. Radović 1, Popadić, Obradović, Banićević, Averka 2, Mijušković 2, Gardašević 3, Đ. Radović 6, Spaić, Drašković 1, Petković 3, Đurović.

Sintez: Antonov, Zakirov, Salahov, Odincov 1, Bugajčuk, Nežinski 1, Fatahudinov, Vasiljev, Zinurov 1, Rižov-Alejničev 1, Manafov, Magomajev 2, Makas.

Izvor: Vijesti.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.