Категорије
Спорт

Završeno Evropsko karate prvenstvo malih zemalja u San Marinu

Nastup na Evropskom prvenstvu malih zemalja u San Marinu, seniorska karate reprezentacija Crne Gore završila je sa 13 medalja – devet zlatnih i po dvije srebrne i bronzane.
Drugog takmičarskog dana zlatne medalje osvojili su Ksenija Rajović (do 61), Vasilisa Bujić (preko 68), Nikola Malović (do 84) i Almir Cecunjanin (preko 84) u borbama, a Mijat Vojvodić i Biserka Radulović u katama. Srebrni su bili Predrag Smolović (+ 84 kg) i Jovana Marić u katama, a bronzani Rajović u open kategoriji i kataš Vladimir Mijač. Zlatna odličja prvog dana osvojila su oba kata tima i ženska ekipa u borbama.
Ženski kata tim nastupio je u sastavu Biserka Radulović, Jovana Marić i Mia Roganović, dok su muški kata tim činili Mijat Vojvodić, Srđan Vuković i Vladimir Mijač. Zlatna ženska ekipa u borbama nastupio je u sastavu Dragana Konjević, Ksenija Rajović i Vasilisa Bujić. Konjević je zbog lakše povrede propustila danas pojedinačno takmičenje.
– Zadovoljan sam nastupom i trenutnom formom, ide uzlaznom putanjom. Turnir u San Marinu nam je bio jedna od lakših provjera pred Svjetsko prvenstvo u Madridu. Nije bilo velikog kvaliteta, ali nam je poslužilo da provjerimo formu i ispravimo nedostatke. Siguran sam da ćemo na SP otići maksimalno spremni – kazao je Mijat Vojvodić Vojvodić.
I najbolja crnogorska katašica Biserka Radulović nadmoćno je stigla do zlata.
– Zaista nisam očekivala ovakvu konkurenciju u katama, 23 seniorke i četiri nastupa jer sam bila slobodna prvo kolo, su veliko iznenađenje za mene. Poslije 22 sata vožnje kombijem nije nam bilo lako, ekipno izdominirale smo i osvojile zlato i pojedinačno zlato i srebro. Zadovoljna svojim nastupima pogotovo jer je ovo poslednja provjera pred prvenstvo svijeta – kazala je Radulović

Izvor; Dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.