Категорије
Спорт

Četvrta titula Budućnosti, “plavi“ sad jure rekorde

Pobjedom nad Komom (1:0), uz poraz Sutjeske, fudbaleri Budućnosti osigurali su četvrtu titulu prvaka Crne Gore. 

Šest kola prije kraja, sa nevjerovatnih 20 bodova viška u odnosu na prošlogodišnjeg šampiona, nikšićku Sutjesku, “plavi“ su pokazali da su ove sezone, bez sumnje, najkvalitetniji tim u državi.

Titula je tu, rekordi čekaju

Budućnost je tokom čitave sezone dominirala. I pored par trzavica i na momente loših partija, Podgoričani su furiozno stigli do titule prvaka. Sada, na šest kola prije kraja, plavi imaju šansu da sruše i neke rekorde.

U sezoni 2011/12, tada takođe šampionski sastav Budućnosti, na kraju sezone imao je 80 osvojenih bodova. Ukoliko tim Mladena Milinkovića nastavi sa pobjedama, taj rekord bi mogao biti srušen već u 33. kolu. 

Takođe, Budućnost ima priliku da sruši rekord i po broju pobjeda u jednoj sezoni.. Za to će im biti potrebna još tri trijumfa kako bi prestigli Zetu iz sezone 2006/07, ali i njihovu ekipu iz sezone 2011/12, sa 25 pobjeda. 

Ono što je malo vjerovatno, to je da će fudbaleri Budućnosti oboriti rekord ekipe tog kluba iz 2011/12 kada su Podgoričani čak 82 puta tresli mrežu protivnika i to za svega 33 odigrana kola. 

Bez neizvjesnosti u šampionskoj trci

Budućnost je na polovini sezone imala osam bodova prednosti u odnosu na Sutjesku, pa je već tada bilo jasno da neizvjesnosti u ovogodišnjoj šampionskoj trci biti neće. 

Nešto slično dogodilo se i prije dvije sezone, kada je Sutjeska, takođe šest kola prije kraja, osigurala titulu. Na kraju, Nikšićani su imali 22 boda viška u odnosu na novog šampiona. 

Dakle, ostaje još šest kola do kraja. Šampionska trka je gotova, najzanimljivije će biti u borbi za opstanak, a prštaće i u bitkama za mjesta koje vode u Evropu.

Ono što je najvažnije, a što tabela i rezultati jasno pokazuju jeste da je Budućnost bez premca u Crnoj Gori!

Izvor: https://fosmedia.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.