Категорије
Спорт

Срби и Српкиње шампиони Европе у одбојци!!!!

„Ово је срећа за цијелу нацију, направили смо велики успјех. Ја се искрено надам да сновима није крај, и да оно што је важно што је главно у шта смо вјеровали од самог почетка је пред нама“, рекао је Марко Ивовић

Као прије 8 година, момци су се придружили дјевојкама на крову Европе? Наиме, 2011.г. српски одбојкаши и одбојкашице истовремено су освојили титуле првака Европе – што је, у одбојци, пошло за руком само Русима 2013 и некада раније екипама СССР. Вјероватно једини са таквим или сличним спортским достигнућем су кошаркаши и кошаркашице САД на свјетском нивоу.

Ове године, српске одбојкашице су одбраниле титулу првакиња Европе од прије двије године, а данас је мушка екипа Србије у  финалу континенталног првенства у Паризу савладала одбојкаше Словеније са 3:1 ( 19:25; 25:16; 25:18, 25: 20)!

Словенци су ушли максимално инспирисани и концентрисани у ово финале и на почетку сета зарадили предност коју су очували до краја 25:19 и 1:0 у сетовима. Међутим, услиједила је фурија ”орлова”. Они су почистили ”змајеве” у другом сету 25:16 и изједначили у сетовима на 1:1. Изванредан сервис неколицине наших одбојкаша ( Јововић, Лисинац, Атанасијевић )…одличан блок предвођен Подрашчанином…и прегршт поена у нападу које су освојили Урош Ковачевић и Немања Петрић!

Сигурност у игри освојену у овом сету српски одбојкаши су пренијели и у нередни сет и средином овог дијела игре стекли предност од 6 поена ралике. Разноврсном и убједљивом игром Србија је увећала такву предност до краја. 25: 18 за Србију  за вођство 2:1 у сетовима за ”орлове”

Odbojkaši
Наши сјајни одбојкаши

Словенци су покушали да се одбране од овог налета Србије и заиграли одлучније у четвртом сету. Али успјели су само да држе резултатски егал до 5:5! Једноставно, гледамо најбоље издање српских одбојкаша у посљедњих неколико година. Може им се слободно упутити комплимент да су доминантни и убједљиви попут српских одбојкашица! Србија је у 4. сету повела са 7:5 – и од тада се та предност само увећавала. 21:15 – предност Србије пред крај. Словеци су се већ тада предали, и све је било јасно. 25: 20   СРБИЈА ЈЕ НОВИ ПРВАК ЕВРОПЕ У МУШКОЈ ОДБОЈЦИ!!!

Охрабрени фантастичном побједом у полуфиналу против Француске – 3:2, а пред финални дуел са Словенијом, репрезентативци Србије поручили су да су чврсто на тлу, да их побједа у полуфиналу није дигла у небесе.

Финале је по програму почело у данас од 17.30.

Пред „орловима“ је био дуел са највећим изненађењем првенства, тако да су максимално озбиљно ушли у дуел спремни да пруже свој максимум и надиграју ривала. Поручивали су да неће бити лако зато и позивали навијаче да им помогну да заједно дођу до злата.„Ово је срећа за цијелу нацију, направили смо велики успјех. Ја се искрено надам да сновима није крај, и да оно што је важно што је главно у шта смо вјеровали од самог почетка је пред нама“, рекао је Марко Ивовић.

„Не би требало да нам то злато буде у мислима. Треба да одиграмо једну добру утакмицу и да победимо, могу слободно да кажем, једно од највећих изненађења овог Европског првенства, репрезентацију Словеније“, додао је Марко Подрашчанин, пренио је РТС.„Побиједили су Русију, побиједили су Пољску, и показали да су заслужили да дођу у финале, неће бити лако“, изјавио је после полуфинала Срећко Лисинац.

„Знам да доста наших људи живи и ради у Паризу, Према томе дођите сутра (недјеља) у 17.30 и подржите нас у финалу Европског првества, да идемо заједно до злата“, поручио је, раније данас, Петар Крсмановић

Izvor: In4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.