Категорије
Актуелно

Dragan Ivanović, potpredsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore

DUŠEBRIŽNICI, NE ZABORAVITE – NIŠTA BEZ SNP!

U zadnje vrijeme mnogi su se drznuli da kritikuju Socijalističku narodnu partiju, pokušavajući da nam spočitaju nedosljednost i navodno odustajanje od opozicione borbe protiv zvanične vlasti.

Poručujemo svima da smo od osnivanja, 21. marta 1998. godine, učestvovali u političkom životu Crne Gore kao nezaobilazni činilac i jedna od dvije najveće partije u Crnoj Gori. Dugi niz godina smo ključna opoziciona partija i stožer svih opozicionih akcija na državnom nivou. Ali smo i partija koja je na lokalnom nivou u jednom broju lokalnih samouprava odgovorno vršila i vrši vlast.

Od aktuelne vlasti se razlikujemo u sagledavanju problema našeg društva i načinu njihovog rešavanja, prije svega u odnosu na poštovanje demokratskih načela podjele vlasti i odgovornosti. Razlikujemo se i u modelima rešavanja gorućih problema poput borbe za bezbjedno društvo bez korupcije i organizovanog kriminala. Razlikujemo se i u odnosu na ekonomski put razvoja, koji je za nas ključno sredstvo za podizanje životnog standarda i suzbijanje siromaštva.

SNP kritikuje aktuelnu vlast zbog vođenja pogubne politike u Crnoj Gori i smatramo je direktno odgovornom za osiromašenje ogromnog broja građana, za podjele po brojnim osnovama kao i za izostanak obračuna sa organizovanim kriminalom.

Nijesmo zaboravili, niti ćemo zaboraviti, kroz šta su proteklih godina prolazili naši članovi i simpatizeri koji su bili izloženi nezabilježenim pritiscima i diskriminaciji po raznim osnovama, do nivoa ugrožavanja lične i porodične egzistencije.

Zato, još jednom poručujemo svim dušebrižnicima koji nagađaju i spočitavaju kako smo odustali od opozicione borbe protiv zvanične vlasti u Crnoj Gori, skalajte malo! Jasno nam je da to radite iz straha jer ste svoje uspjehe gradili bez osnova kritikujući Socijalističku narodnu partiju. Plašite se jer znate da građani polako shvataju ko je pravi opozicionar, a ko ne.

SNP je partija potekla iz naroda, zato je mnogima smetala i zato su je mnogi pokušavali uništiti. No, zaludan vam je svaki takav posao jer će ova partija biti snažnija i brojnija, jer ima svoj program i svoj cilj i svoje časno i pošteno članstvo koje joj vjeruje.

SNP je partija socijalne pravde i zato se zalažemo za ostvarenje ovog ustavnog principa, jer je to suština naših programskih zalaganja.

Znate i vi veoma dobro da bogate, ekonomski jake i prosperitetne države Crne Gore, ne može biti bez socijalne pravde a samim tim ni bez Socijalističke narodne partije.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.