Категорије
Друштво

Стравични призори из Атине, ватра на све стране, тијела по улицама

Најмање 50 особа је изгубило живот, а више од 100 је повријеђено у пожару који је захватио одмаралиште Мати, источно од Атине, саопштили су званичници.

Портпарол грчке владе изјавио је у телевизијском обраћању да су најмање 50 особа погинуле, а да је повређено 88 одраслих и 16-оро дјеце, преноси Ројтерс.

Пожар у селу Мати, које се налази око 29 километара од Атине, најгори је у Грчкој од оног који је 2007. године захватио Пелопонез, преноси Ројтерс.

Због пожара грчки премијер Алексис Ципрас је прекинуо посјету Босни и Херцеговини.

Медији јављају да је десеторо људи, највјероватније туриста из Данске, нестало пошто што су бјежећи од пожара, ускочили у чамац и упутили се у непознатом правцу. За њима трагају сапсиоци из бродова али и из хеликоптера.

Први пожар који је избио јуче прије подне у боровој шуми изнад летовалишта Кинета, 55 километара западно од Атине наставио је да гори и да напредује ширином од више километара спуштајући се ка мору, на ивици аутопута ка Коринтском каналу и Пелопонезу.

Фото: Тањуг

Три насеља су евакуисана, а због ватре је затворен део од готово 20 километара на два аутопута која везују Пелопонез с централном Грчком. Ватрогасци се такође боре да заштите настањене зоне двадесетак километара североисточно од главног града.

Грчка је затражила помоћ од ЕУ, док су Шпанија и Кипар сами понудили помоћ.

Izvor: IN4S

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.