Категорије
Спорт

CG sa četiri predstavnika na EP u atletici u Berlinu od 6. do 12. avgusta

Atletski savez Crne Gore će na Evropskom prvenstvu, koje će se od 6. do 12. avgusta održati u Berlinu imati četiri predstavnika – tri sa ispunjenim normama i jednu po specijalnom pozivu. Sa normama će za Njemačku putovati skakačica uvis Marija Vuković, bacačica diska Kristina Rakočević i bacač kugle Tomaš Đurović, dok je Darko Pešić dobio poziv da učestvuje po osnovu ostvarenog rezultata u desetoboju od 7.846 bodova, što je samo četiri boda manje od propisane norme. U pratnji crnogorskih atletičara u Berlinu biće i njihovi treneri: Vlado Petrović, Kevin Rutare i Ivica Jakeljić. Od crnogorskih takmičara prvi će na borilište Tomaš Đurović, već prvog dana takmičenja, 6. avgusta u kvalifikacijama bacanja kugle, dok je finale u toj disciplini već sjutradan. Darko Pešić takmičenje u desetoboju počinje 7. avgusta u 10.30 časova, a završava 8. avgusta u 21.35 časova, kada je po programu zadnja disciplina u desetoboju, trka na 1.500 metara. Kvalifikacije u skoku uvis, u kojim će nastupiti Marija Vuković počinju 8. avgusta u 18.25 časova, dok je finale na programu 10. avgusta u 19.20 časova. Poslednja od crnogorskih reprezentativaca će na borilište Kristina Rakočević, koja će u kvalifikacijama bacanja diska nastupiti 9. avgusta, dok je finale na programu 11. avgusta u 20.25 časova. Iz ASCG su istakli da ostaje žal što u Berlinu u maratonu zbog povrede neće nastupiti Slađana Perunović, kao i Danijel Furtula, kojem je nedostajalo samo 28 csantimetara da ispuni normu u bacanju diska.
Na ovogodišnjem šampionatu u Berlinu učestvovaće atletičari iz 49 država Evrope, njih ukupno 1.572 – 828 u muškoj i 744 u ženskoj konkurenciji, kao i 30 ruskih atletičara koji će nastupiti kao nezavisni sportisti i jedan takmičar kao izbjeglica.
T.B.
Predsjednik ASCG Vuletić gost EAA
Evropskom prvenstvu u Berlinu prisustvovaće i predsjednik ASCG Milorad Vuletić, koji će kao i svi predsjednici nacionalnih federacija koji imaju takmičare na šampionatu biti specijalni gosti Evropske atletske federacije. Uz praćenje takmičenja na Olimpijskom stadionu, Vuletić će prisustvovati i mnogobrojnim sastancima koji su predviđeni za predsjednike atletskih federacija, kao i sastancima Mediteranske atletske unije, Skupštine Asocijacije malih zemalja Evrope i Balkanske atletske federacije.

Izvor: Dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.