Категорије
Актуелно

Portparol SNP Miloš Rajković: Protiv DPS uvijek ali sa oružjem nikad

Opozicija može spriječiti kupovinu birača jedino ako se oružano suprotstavi naoružanim kriminalcima koji čuvaju štabove DPS-a gdje se vrši plaćanje, napisao je na svom fejsbuk i tviter nalogu Nebojša Medojević, jedan od čelnika Demokratskog fronta i predsjednik Pokreta za promjene. On se založio za proteste i formiranje prelazne vlade, ili da opozicija dobije direktora policije koji će hapsiti aktiviste DPS-a.
Iz DF-a je najavljeno da će na jesen organizovati proteste ukoliko parlament bude raspravljao o ukidanju poslaničkog imuniteta Milanu Kneževiću i Nebojši Medojeviću.
Portparol SNP-a Miloš Rajković smatra da duboka politička kriza koja potresa Crnu Goru od poslednjih parlamentarnih izbora dovodi opoziciju u težak položaj.
–Jasno je da određeni politički subjekti ne mogu da nađu način kako da se suprotstave organizovanim pritiscima vladajuće partije na birače. Nezakonitim korišćenjem državnog aparata, Demokratska partija socijalista u startu pravi prednost, a opozicija se tu može teško suprotstaviti. Međutim, smatram da najveći problem leži u svijesti građana koji svoju slobodu da odluče i kazne vlast za neodgovornost prokockaju za neki sitni interes – istakao je Rajković.
On je dodao da SNP nikada nije bio zagovornik mogućnosti eskalacije nasilja, do čega bi mogao dovesti predloženi način rješavanja problema u Crnoj Gori.
– Zbog toga smatram da se mora konačno sjesti za sto, a posebnu odgovornost ima DF, jer imaju najveći broj poslanika u Skupštini, i Demokratska Crna Gora, koja ima najviše odbornika u ime opozicije u parlamentu glavnog grada. Nažalost, poslednji predsjednički i lokalni izbori su pokazali da su se pojedine partije iz opozicije borile za prevlast, a DPS je ostvario najbolji rezultat. To je možda jedan od razloga velike apstinencije. Opozicija mora da se mijenja i radi na sebi. Kao mlad političar, cilj mi je da pomognem što većem broju ljudi, a nikada mi neće biti cilj da moj najbolji drug, kum i ja primamo po 2.000 eura po-slaničke plate mjesečno, a da nam glasači nemaju ni za hljeb. To nije iskrenost i odgovornost –naglasio je Rajković.

Izvor: Dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.