Категорије
Друштво

Sladjana Kaludjerović, odbornica SNP u SGO Golubovci: Četiri godine bili u konfliktu interesa

Odbornici DPS-a u Skupštini Opštine u okviru Glavnog grada – Golubovci Ana Stijepović, Zoran Klikovac i Dragoljub Maraš podnijeli su ostavke. Razlog podnošenja ostavke je nespojivost funkcije odbornika sa funkcijom direktora javne ustanove. Ostavku na mjesto odbornika dao je i Dušan Radonjić koji je predsjednik GO do izbora predsjednika opštine u okviru Glavnog grada – Golubovci.
Ana Stijepović je direktor Centra za socijalni rad za Glavni grad i opštine Golubovci i Tuzi, dok je Zoran Klikovac, direktor škole „Sergije Stanić”, a Dragoljub Maraš, direktor OŠ „Niko Maraš”. Stijepović i Klikovac su i u prošlom skupštinskom sazivu bili odbornici, a ujedno i direktori te je opozicija konstantno ukazivala na konflikt interesa, dok vlast to nije prihvatala.
Odbornik SNP-a Slađana Kaluđerović kazala je da obrazloženje o nespojivosti funkcija odbornika DPS-a sa funkcijama direktora javne ustanove, pokazuju zabrinjavajući nivo licemjerja aktuelne vlasti koja je ista ta lica održavala u skupštinskim klupama prethodne četiri godine.
–U pitanju je naknadna pamet DPS-a jer „ono što je važilo prije tri mjeseca, danas ne važi”. Pored toga što zdrav razum ne prihvata nametnutu DPS logiku, u Zakonu o sprečavanju korupcije jasno stoji da javni funkcioner koji obavlja poslove u državnoj upravi i organima lokalne samouprave ne može obavljati funckiju poslanika i odbornika. Uprkos tome nadležne institucije, koje bi trebalo da se staraju o neselektivnoj primjeni zakona na kojem počivaju, imaju dvostruke aršine prema odbornicima vlasti i opozicije. Zato i ne čudi što DPS tretira zakon kao švedski sto-kad im odgovara uzmu, kad im ne odgovara ostave, dok su opozicioni odbornici konstantno pod lupom. Ali i ovog puta se pokazalo da je vrijeme majstorsko rešeto, odnosno da su funkcioneri DPS-a upravo bili ti koji su u konfliktu interesa. Nažalost, i dalje bez sankcija –rekla je Kaluđerović.

Izvor: Dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.