Категорије
Актуелно

CRNOGORSKI VOJNIK NA PROSLAVI „OLUJE“ JE SRAMAN ČIN

Socijalistička naroda partija Crne Gore najoštrije osuđuje prisustvo predstavnika zvanične Crne Gore pukovnika Mašulovića na tzv.proslavi „Oluje “ u Kninu. Ovaj čin ne služi na čast ni onome ko je tamo bio, niti onome ko ga je tamo poslao .
Ćutanje Vlade Crne Gore i Ministarstva odbrane jasno potvrđuje tezu da su krivi stoprocentno i da za ovakav neodgovorni čin nema opravdanja.
Slaviti progon 250 hiljada srpskih civila i to u gradu iz koga je protjerano svo stanovništvo i to pod očiglednim nacističkim obilježjima iz Drugog svjetskog rata, može samo onaj ko je u svojoj bahatosti izgubio kompas i koji više nema osjećaj realnosti.
Svako ko ima savjest će reći da ubijeni, nedužni civili, popaljene kuće i imanja, nisu, nažalost, povod za slavlja.
Mašulovića su tamo poslali oni koji su slali na stotine crnogorskih mladića da ginu po Hrvatskoj a sada zajedno slave sa onima koje su nazivali ustašama i fašistima i zbog kojih su zamrzeli čak i šah.
U Crnoj Gori se još nalaze brojne izbjeglice iz Hrvatske i drugih ratom zahvaćenih područja bivše Jugoslavije, koji do današnjeg dana trpe posledice „Oluje“. Država i crnogorske opštine, kao i međunarodne institucije, pokušavaju da im pomognu, da nakon toliko godina steknu krov nad glavom,izgubljen u “Oluji”.
S druge strane, imamo pukovnika crnogorske vojske koji ide na proslavu progona 250.000 Srba sa svojih vjekovnih ognjišta, bez znanja Skupštine i naroda.
Sramno i za svaku osudu.
Konsekvence se nakon ovoga moraju podnijeti. I one moraju obuhvatiti svakog sa čijim je znanjem to urađeno.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.