Категорије
Друштво

Коначно и то да видимо: У Херцег Новом засијала ћирилица

Почетком ове седмице у Херцег Новом почела је замјена постојећих и постављање нових табли туристичке сигнализације. Нове табле су исписане ћирилицом и на енглеском језику, саопштено је из Општине Херцег Нови.

Пројектно рјешење је израдила Агенција за изградњу и развој Херцег Новог. Оно се заснива на постављању туристичке сигнализације на значајним улазним правцима у град, као и на мјестима погодним за пружање информација о туристичким локацијама.

Како наводи директор Агенције за изградњу и развој града Боро Лучић, овај пројекат изводиће се у двије фазе.

У првој фази биће постављена 441 табла, од Суторине до Кружног тока у Мељинама и на Луштици, а завршетак прве фазе предвиђа се у току ове седмице. У другој фази биће постављене табле од Мељина до Каменара, и у залеђу Херцег Новог. У овој фази биће постављена 281 табла. Туристичка сигнализација биће двојезична, на нашем и енглеском језику и у складу са свим важећим домаћим и међународним прописима. Инвеститор овог пројекта је Туристичка организација Херцег Новог, која је и расписала тендер за јавну набавку за израду и постављање туристичке сигнализације града. Извођач радова је „Алфа пројецт“ доо из Подгорице, а вриједност пројекта –прве фазе износи 24.474 еура”, саопштено је из Општине Херцег Нови.

Izvor: IN4S

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.